301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
29 Temmuz 2021 - Perşembe 20:17 Bu haber 635 kez okundu
 
TUGFO BU YIL İSTANBUL, BURSA VE AYVALIK’TA KONSERLER VERECEK
TUGFO BU YIL İSTANBUL, BURSA VE AYVALIK’TA KONSERLER VERECEK
KÜLTÜR SANAT Haberi


SABANCI VAKFI’NIN ANA DESTEKÇİSİ OLDUĞU TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI (TUGFO) MÜZİKSEVERLERLE BULUŞMAYA HAZIRLANIYOR

 

Sabancı Vakfı’nın kurulmasına öncülük ettiği ve ana destekçisi olduğu Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) 2021 yılı konserleri için hazırlıklar devam ediyor. Her yıl Türkiye’nin pek çok ilinden seçilen genç müzisyenleri dinleyicilerle buluşturan orkestra, 14. yılında da keyifli bir konser maratonuna hazırlanıyor. 

 

 

 

Türkiye’den genç müzisyenleri klasik müzik severlerle buluşturan orkestranın kamp süreci Sabancı Üniversitesi’nde devam ediyor. Kamp süresince eğitim ve provalar, Şef Cem Mansur ile birlikte Amerikalı flüt sanatçısı ve eğitmen James Lyman ile Türkiye’nin başarılı keman ve viyola virtüözlerinden Atilla Aldemir tarafından yürütülüyor.

 

 

 

Üç şehirde 5 konserle TUGFO yeniden sahnede

 

 Pandemi nedeniyle bu yıl yurtdışı konserleri planlamayan orkestra, Şef Cem Mansur yönetiminde 5 – 10 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da üç, Bursa ve Balıkesir’de (Ayvalık) birer konser olmak üzere toplam beş konser verecek. 

 

 

 

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın repertuvarında bu yıl Rossini’nin İpek Merdiven Uvertürü (La Scala di Seta), Ravel’in “Le Tombeau de Couperin - Pvane pour une İnfante Défunte” ve Mendelssohn’in “İtalyan Senfonisi (no 4)” eserleri yer alıyor.

 

 

 

Bu yıl pandemi nedeniyle yalnızca 18 yaş üstü müzisyenlerin dahil olacağı orkestrada geçen yıl orkestraya seçilmeye hak kazanan genç müzisyenlere öncelik verildi. Her yıl 100’e yakın genç müzisyenin yer aldığı orkestraya bu yıl pandemi önlemleri nedeniyle 44 genç müzisyen seçildi. Orkestranın bu seneki repertuvarı ve turne takvimi ile ilgili detaylara http://www.genclikfilarmoni.org adresi ve TUGFO Facebook sayfası üzerinden ulaşılabilecek. 

 

 

 

2021 Turne Programı

 

5 Ağustos 2021

 

İstanbul Zorlu PSM Konseri

 

6 Ağustos 2021

 

Bursa Konseri

 

7 Ağustos 2021

 

İstanbul Topkapı Kültür Park Amfi Tiyatro Konseri

 

8 Ağustos 2021

 

İstanbul Hasanpaşa Müze Gazhane Konseri 

 

10 Ağustos 2021

 

Ayvalık Amfi Tiyatro Konseri

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , TUGFO, BU, YIL, İSTANBUL,, BURSA, VE, AYVALIK’TA, KONSERLER, VERECEK,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı