301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Ağustos 2021 - Pazartesi 00:00 Bu haber 453 kez okundu
 
TÜED’de usulsüz oylar seçimi iptal ettirdi
TÜED’de usulsüz oylar seçimi iptal ettirdi
EKONOMİ Haberi


Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’nin Atatürk Parkı 75. Yıl sanat galerisinde yapılan 15. Olagan Genel Kurulunda şaibe yapıldı iddiaları sonucu seçimler iptal edildi. Koronavirüs vaka sayılarından artış yaşandığı dönemde seçimlere gelenlerin büyük çoğunluğun maskesiz ve sosyal mesafe kuralına uymadıkları dikkatlerden kaçmadı. Kademeli olarak içeri alınan üyeler salon girişinde adeta birini ezerek izdihama neden oldu.

Yaklaşık 75 bin üyesi bulunan Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’nin Genel Kurulu için on binlerce seçimlerin yapılacağı 75. Yıl Sanat Galerisi önünde toplandı. 8 adayın yarıştığı seçimlerde oy kullanmak için üyeler adeta bir birleriyle kıyasıya yarıştı. Koronavirüs vaka sayılarından artış yaşandığı dönemde seçimlere gelenlerin büyük çoğunluğun maskesiz ve sosyal mesafe kuralına uymadıkları dikkatlerden kaçmadı. Kademeli olarak içeri alınan üyeler salon girişinde adeta birini ezerek izdihama neden oldu. Zaman zaman polislerle emekliler arasında tartışmalarında yaşandığı görüldü.

 

Polislerin tek tek içeriye almak istedikleri emeklilerin biran önce içeriye girmek istemeleri izdihama neden oldu. İçeriye girenlerin oylarını kullandıkları alanda da salon dışında yaşanan maske mesafe kuralına uyulmaması dikkatlerden kaçmadı. Öğle saatlerine kadar oy kullanma işlemleri gerçekleştirildi. Öğle saatlerinde ise başkan adaylarından Mustafa Tümer’in yakını olduğu iddia edelin bir kişinin içeriye çok sayıda usulsüz oy’un çanta içerisinde kullanılmak üzere içeriye sokmak istediği ve bu kişiyi durdurup polise haber verdiği öne sürüldü. Polisler ve seçim görevlilerinin kişinin çanta içerisindeki usulsüz oyları tutanak altına aldı ve konuyu Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı ve Divan Başkanı Kazım Ergün’e anlatıldı. Ergün, başkan adaylarını toplayarak konu hakkında bilgi valdı. Divan Başkanı Kazım Ergün, başkan adaylarının desteğini de alarak seçimin iptal ettiğini açıkladı.

 

Emekliler seçimin iptal edilmesine ve usulsüz oy kullanımına tepki gösterdi. Emekli vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdi;

 

“Emekliler adına birlik beraberlik olmalı. Emekliler için çalışmalılar. 10 aday mı var. 10’da emekliler adına çalışmalı. Bu tür hileli olaylarla bir yere varılmaz. Bu kadar insan sıcakta gelmiş oy kullanmak için bekliyor. Emeklilerin hakkını savunacak, yalanla dolanla işi olmayacak kişilerin seçilmesini istiyorlar. Ayakta duramayan yaşlı üyeler var. Bu sıcakta, pandemi döneminde gelip oylarını kullandılar. Şimdi hepsinin emeği boşa gitti yazıklar olsun”

 

Mustafa Tümer’in yakını olduğu kişi elinde çantayla toplu oyları içeri sokmaya çalışan kadınla ilgili üyelere yaptığı konuşmasında, “Kadın içerisinde yeşil pusulalı zarfları çantasına doldurmuş. Bende tesadüf orada bulunuyordum. Kadını gördüm ve durdurdum. Hemen polise haber verdim. Kameralarla bu durum tespit edildi. Seçim iptal edildi.” ifadelerine yer verdi.

 

Öte yandan seçimlerin iptal edilmesinden sonra, gözler şimdi Türkiye Emekliler Derneği’nin Adana şubesini seçimlere taşıyacak olan kayyum heyetinin atanmasına çevrildi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: TÜED’de, usulsüz, oylar, seçimi, iptal, ettirdi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı