301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
27 Temmuz 2022 - Çarşamba 22:28 Bu haber 576 kez okundu
 
Tatar: KKTC'nin statüsü her geçen gün yükseliyor
Tatar: KKTC'nin statüsü her geçen gün yükseliyor
DÜNYA Haberi


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne’den deniz otobüsü ile geldiği Taşucu’nda Abdülhamid Han sondaj gemisi için seyir öncesi hazırlıkları takip etti. Tatar, "Bölgedeki Türk-Yunan dengesi bakımından KKTC’nin bölgede aktif bir rol üstlenmesi ve bölgede çok güçlü bir aktör olan Türkiye’yle yürüttüğümüz ortak faaliyetlerle, KKTC’nin statüsünün çok daha fazla yükseleceğine yürekten inanıyorum." dedi

Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, vali yardımcı İbrahim Küçük ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar,  sondaj çalışmalarının önemine değinerek, "Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte, Mavi Vatan’daki hak ve çıkarlarımıza sahip çıkma adına yürütülen çalışmalar ve yapılan sismik araştırmalar; büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme kabiliyetine sahip, helikopter pisti ve son teknoloji ekipmanla donatılan Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han’ın çok yakında faaliyetlerine başlayacak olması, gücümüze güç katacaktır." ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Tatar, programı kapsamında, Pençe- Yıldırım Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan'ın ailesini ziyaret edip, başsağlığı diledi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Tatar:, KKTC'nin, statüsü, her, geçen, gün, yükseliyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı