301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Kasım 2021 - Perşembe 22:41 Bu haber 351 kez okundu
 
TARSUSLU FİLOZOF VE ATLET KHRİSİPPOS TARSUS MARATONUNDA KOŞACAK
TARSUSLU FİLOZOF VE ATLET KHRİSİPPOS TARSUS MARATONUNDA KOŞACAK
SPOR Haberi


Antik çağda yaşamış Tarsuslu filozof Aratos’tan sonra gelen stoacı filozof ve atlet Tarsus Yarı Maratonu’nda koşacak.

Uluslararası Tarsus Maratonu’nun 13.’sü bu yıl 28 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda yerli ve yabancı atletin maratonda koşması bekleniyor. Koşu için kayıt yaptıranlar arasında bir de Tarsuslu filozof Khrisippos bulunuyor.

Olimpiyat kenti Tarsus maratona koşuyor. Antik çağda olimpiyatların gerçekleştiği az sayıdaki Anadolu’daki kentlerden biri olan Tarsus, gerçekleşecek olan uluslararası maraton etkinliği ile sporda adını yeniden duyuruyor.

Edinilen bilgiye göre, Uluslararası Tarsus Maratonu’nda daha önceki yıllarda da katılan ve Almanya’dan gelerek temsili anlamda Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozof-atlet Khrisippos adına koşan (Erhan Üvey) bu yıl da maratonda koşacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Aratos Dergisi yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık, “13. Uluslararası Tarsus Maratonu’nda, Antik Çağ’da yaşamış stoacı filozof ve atlet Khrisippos da koşacak. Gençliğinde uzun mesafe koşucusu (maratoncu) olan atlet Khrisippos’u temsilen Aratos dergisi adına Almanya’dan gelerek Erhan Üvey katılacak. 2011 yılı maratonunda Tarsus’ta, olimpiyat ruhunu yeniden canlandıran Atlet Khirisippos, bu yıl da Tarsus Maratonu’nda koşacak ve Olimpiyat meşalesini yakacak. Aratos Dergisi olarak, biz bu proje ile Antik Çağ’da yapılan Tarsus Olimpiyatları ile günümüz Tarsus Maratonu arasında bir köprü kurmaya çalıştık” dedi. Kendisi de Tarsuslu olan Erhan Üvey geçtiğimiz yıllarda Aratos dergisi adına ve Almanya’nın çeşitli kentlerindeki maratona katıldı.

Tarsus Maratonu’nda Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozof ve atlet Khrisippos’u temsil edecek olan Erhan Üvey 1969 Tarsus doğumlu. Yaklaşık 30 yıldır Almanya’da işçi olarak çalışıyor diye konuştu.

Maraton’da Aratos’un da yer almasının simgesel bir anlamı olduğunu ifade eden Pişmanlık, “Uluslararası Tarsus Maratonu, spor ve düşüncenin birleşimini temsil eden Tarsuslu filozof ve atlet Khrisippos’la simgeselleşmelidir. Bu hem kentin hem de maratonun tanıtımına önemli bir katkı ve saygınlık kazandırır. Aratos Dergisi, Uluslararası Tarsus Maratonu’nda atlet Khrisippos’un koşusu dışında, dergi ve Tarsus kent tarihi ile kültürünü yansıtan kitapların yer aldığı bir stant açarak katılacaktır” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , , TARSUSLU, FİLOZOF, VE, ATLET, KHRİSİPPOS, TARSUS, MARATONUNDA, KOŞACAK, , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı