301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Kasım 2021 - Salı 23:22 Bu haber 509 kez okundu
 
TARSUSLU FİLOZOF VE ATLET KHRİSİPPOS
TARSUSLU FİLOZOF VE ATLET KHRİSİPPOS
KÜLTÜR SANAT Haberi


TARSUS MARATONUNDA KOŞTU GÖNLÜMÜZÜN ŞAMPİYONU OLDU

Antik çağın stoacı ve atlet filozofu Tarsuslu Khrisippos, 28 Kasım Pazar günü yapılan 13. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu'nda Aratos dergisi adına koştu.

Antik çağda yaşamış Tarsuslu filozof Aratos’tan sonra gelen stoacı filozof ve atlet Tarsus Yarı Maratonun 21.5 kilometrelik etabında koşarak 400 atlet içerisinde 138. oldu.

Maraton öncesi ve koşu sırasında giydiği iki ayrı antik çağ kostümüyle ilgileri üzerine çeken atlet filozof Tarsuslu Khrisippos maraton alanında stantları ziyaret etti, sporcularla ve halka fotoğraf çektirdi. Daha önce pek çok kez Tarsus Maratonunda ve yaşadığı Almanya'daki maratonlarda da koşan Erhan Üvey yine Tarsuslu filozof Khrisippos adına bu kentin sokaklarında koşarak maratonun 21,5 kilometrelik parkurunu tamamlayarak Tarsusluların gönlünün şampiyonu oldu. Koşusu sonrası İçel TV, atlet filozof Tarsuslu Khrisippos ve Aratos Dergisi Yayını Yönetmeni Uğur Pişmanlık ile canlı yayın röportaj yaptı.

Maratonun start alanında Aratos Dergisi ve Tarsus tarihi ile kültürünü yansıtan 70 kadar kitapla stant açarak Tarsus'un tanıtımına katkıda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Erhan Üvey ayrıca İstanbul'da, Almanya'da Köln, Münih, Berlin kentleri ile İspanya’da Barseolna ve İngiltere’de Londra'daki maratonlarda Tarsus filozof Aratos ve Tarsuslu ve atlet filozof Khrisippos adına kayıt yaptırarak koşuyor.

Erhan Üvey yaptığı açıklamada Tarsus Yarı Maratonunda yıllarca koştuğunu ifade ederek, “Ben günümüzden 2 bin 200 yıl önce yaşamış atlet ve filozof Tarsuslu Khrisippos adına koşmaktan memnunum. Böylece sembolik olarak yaptığım bu işin hem Tarsus’un tanıtılmasına hem de felsefeye ve spora ilgiyi çekmesi açısından anlamlı buluyorum. Sadece Tarsus’ta değil aynı zamanda Aratos dergisi ve Tarsus adına yurt dışındaki maratonlarda da koşuyorum” dedi.

Aratos Dergisi Yayını Yönetmeni Uğur Pişmanlık ise Tarsuslu filozofları tanıtmaya Aratos ile başladıklarını ve şair, matematikçi, gökbilimci Aratos adına yıllardır çok sayıda etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Aratos’tan ölümünden sonra MÖ 281-205 yılları arasında yaşamış ve gençliğinde maratonlarda uzun mesafe koştuktan sonra felsefeye yönelmiş olan Tarsuslu atlet ve filozof Khrisippos’u tanıtmak istedik. Böylece spor ve felsefe ile düşünce ile bedensel sağlık ve uyumu bağdaştırmayı da amaçladık. Bu aynı zamanda felsefeye ilginin artması yönünde bir girişimdir. Erhan Üvey arkadaşımız Almanya’dan gelerek maratona da bir renk katmış oluyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bizde amaç kazanmak değil katılmaktır. Filozof Khrisippos ve onu temsil eden Erhan Üvey bu maratonda gönlümüzün şampiyonu olmuştur.

Aratos, Khrisippos gibi çok sayıda Tarsuslu filozof var. Tarsus’u yeniden bir felsefe kenti yapmak öncelikle bu topraklarda yaşamış Tarsuslu filozofları tanımak ve anlamaktan geçiyor” diye koştu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , , TARSUSLU, FİLOZOF, VE, ATLET, KHRİSİPPOS,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı