301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Temmuz 2022 - Çarşamba 19:05 Bu haber 424 kez okundu
 
Srebrenitsa’da ölenler anıldı
Srebrenitsa’da ölenler anıldı
DÜNYA Haberi


Srebrenitsa Soykırımında hayatını kaybeden 8 bin 372 Boşnak vatandaş için katliamın 27. yılında Adana Merkez Park’ta bulunan Soykırım Anıtı önünde anma töreni düzenlendi.

Srebrenitsa Soykırımında hayatını kaybeden 8 bin 372 Boşnak vatandaş için katliamın 27. yılında Adana Merkez Park’ta bulunan Soykırım Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneği’nin ev sahipliğinde, Srebrenitsa Soykırım Anıtında bir araya gelen Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneği ve Yönetimi, Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Dr. Özgür Kara ve yönetim kurulu üyeleri, federasyona bağlı derneklerin temsilcileri soykırımı lanetledi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından açıklamalarda bulunan Akdeniz Balkan Türkleri Federasyon Başkanı Dr. Özgür Kara, bundan 27 yıl önce yaşanan soykırımın son yüzyılın en büyük katliamı olduğuna dikkati çekti.

 

İNSANLIK TARİHİNİN KARA LEKESİ

Srebrenitsa Soykırımın insanlık tarihinin kara bir lekesi olarak hafızalarda yer edindiğine işaret eden Dr. Özgür Kara, “Bugün burada ne yazık ki içimizi yaralayan, sözde medeniyet Avrupa’nın göbeğinde yaşanan, insanlık tarihinin utanç tablosu, tarihin en büyük kara lekesi Srebrenitsa Katliamı’nın 27. yıldönümünde hayatını kaybeden 8 bin 372 Müslüman, Türk-Boşnak vatandaşımızı anmak, soykırımı lanetlemek üzere bulunuyoruz. 11 Temmuz 1995’te Ratko Mladiç emrindeki Sırp askerler Srebrenitsa’da, çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce insanı acımasızca katlederek soykırım yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Dr. Özgür Kara, bugüne kadar 6 bin 652 soykırım kurbanının defnedildiğini, binin üzerinde kurbanın naaşına ulaşılamadığını dile getirerek, yapılan çalışmalarda hala toplu mezarların ortaya çıktığına, yüreklerin yanmaya devam ettiğine dikkati çekti.

Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneği adına konuşan Av. Özlem Süslüoğlu da soykırımın 27. yılında, naaşları henüz bulunan 50 kurbanın daha anıt mezarlığa defnedileceğini hatırlatarak, “2014 yılından beri bu anıt başında Srebrenitsa kurbanlarını anıyoruz. Böyle acımasız katliamların, soykırımların tekrarlanmamasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneği Başkanı Züleyha Özbek tarafından anmaya katılanların yakalarına Soykırım Sembolü Srebrenitsa Çiçeği takılarak teşekkür edildi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Srebrenitsa’da, ölenler, anıldı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı