301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
24 Kasım 2021 - Çarşamba 21:06 Bu haber 468 kez okundu
 
“Şiddetsiz, sömürüsüz bir yaşam mümkün”
“Şiddetsiz, sömürüsüz bir yaşam mümkün”
AKTUALİTE Haberi


İMO Adana Şube Yönetim Kurulu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında açıklama yaptı.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Yönetim Kurulu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında yaptığı açıklamada,  artan kadın cinayetlerine ve kadınlar üzerinde artan baskılara dikkat çekti.

Açıklamada; bu yıl da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününün, kadın cinayetlerinin arttığı,  giderek derinleşen ekonomik krizin ve uzun süredir devam eden pandeminin kadınlar üzerindeki baskıyı daha da fazlalaştırdığı koşullarda karşılandığı belirtildi.

Ülkemizin zorlu günlerden geçtiğinin kaydedildiği açıklamada “vatandaşların yaşam standartları en dip noktalarda, yoksulluk, işsizlik had safhada ve bu koşullarda görüyoruz ki 2022 bütçesinde halktan yana tedbirler yok. Kadınlar da bütçede yok sayılmış” sözlerine yer verildi.

TOPLUMSAL CİNSİYETE DUYARLI BÜTÇE OLUŞTURULMALIDIR

Kadına yönelik şiddetin, tacizin, ekonomik baskıların daha da arttığı böylesi bir dönemde kadınlara yer vermeyen, cinsiyet eşitliğini hedeflemeyen bir bütçenin kabul edilemez olduğu belirtilerek “Kadınlara yer vermeyen, cinsiyet eşitliğini hedeflemeyen bir bütçeyi kabul edilemez buluyoruz. Toplumsal cinsiyete duyarlı, eşitliği sağlayan bütçe oluşturulmalıdır” dendi.

Kadın cinayeti sayılarına da yer verilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Ülkemizdeki kadına yönelik şiddetin artışı karşısında duyarsızlık, alınmayan önlemler, üstelik tam tersi var olan az sayıdaki önlemin de İstanbul Sözleşmesi örneğinde olduğu gibi ortadan kaldırılması, durumu daha da vahimleştiriyor. Tüm olumsuz koşullara rağmen şiddeti, cezasızlığı, şüpheli ölümleri, kadın cinayetlerini durdurmak için, İstanbul Sözleşmesini savunmaya devam edeceğiz

10 AYDA 215 KADIN CİNAYETİ, 170 ŞÜPHELİ KADIN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Rakamlar da aciliyeti işaret etmektedir. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun verilerine göre geçtiğimiz ay, 2021 Ekim ayında erkekler tarafından 18 kadın öldürüldü, 19 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. 2021 yılının 10 ayında ise 215 kadın cinayeti, 170 kadının şüpheli ölümü gerçekleşti. İçinde bulunduğumuz kasım ayında da her gün kadın cinayetleri işleniyor. Ne yazık ki yolda yürürken vahşice öldürülen Mimar Başak Cengiz de bunlardan biriydi.

Kadını toplumsal yaşamdan uzaklaştıran, kadına yönelik şiddetin engellenemediği bir ülkede; özgürlükten, eşitlikten, insanca bir yaşamdan söz edilemez. Kadına yönelik her türlü şiddetin, özgür ve eşit bir toplumda, savaşsız bir dünyada yok olacağını biliyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadelenin aynı zamanda demokrasi ve özgürlük mücadelesi olduğunun bilincindeyiz. Yasal önlemlerin alındığı, insanların, kadınların tahakküm altına alınmadığı; kadınların ekonomik, sosyal, kültürel özgürlüğünü kabul eden bir toplumsal yaşamda ancak kadına yönelik şiddet yok olacaktır.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak, şiddetsiz, sömürüsüz bir yaşam mümkün diyoruz; kadınların öldürülmediği, kadın ve çocuk istismarlarının olmadığı, şiddetin ve sömürünün yer almadığı bir toplumsal yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

 
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “Şiddetsiz,, sömürüsüz, bir, yaşam, mümkün”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı