301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Haziran 2021 - Salı 22:06 Bu haber 379 kez okundu
 
SEYHAN’IN “GEZİCİ BİLGİ EVİ” YOLA ÇIKTI
SEYHAN’IN “GEZİCİ BİLGİ EVİ” YOLA ÇIKTI
EĞİTİM Haberi


SEYHAN’DAN UZAKTAN EĞİTİME BİR KATKI DAHA. BAŞKAN AKAY’I MUTLU EDEN REKABET

Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, uzaktan eğitim olanağının bulunmadığı ya da kısıtlı olduğu ilçenin eski köylerindeki öğrenciler için ‘Gezici Bilgi Evi’ni hizmete sundu. 5 sabit bilgi evinin Seyhanlılara hizmet verdiğini, kısa süre içinde 3 bilgi evinin daha hizmete sunulacağını aktaran Başkan Akay, ‘Gezici Bilgi Evi’ aracılığıyla kitaplarla buluşan çocukların mutluluklarının yüzlerinden, gözlerinden okunduğunu belirterek, “Bizim için çocukların mutluluğu her şeyin ötesinde” dedi.

‘GEZİCİ BİLGİ EVİ’ HİZMETE GİRDİ

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle öğrencilerin yaşadığı bilgiye erişim sorununun aşılmasına yardımcı olmak amacıyla Seyhan Belediyesi tarafından hizmete sunulan Bilgi Evlerine “Gezici Bilgi Evi” de katıldı.

İLK DURAK KARAYUSUFLU MAHALLESİ

Seyhan’ın eski köylerinde yaşayıp evinde uzaktan eğitim ve ders çalışma olanağı bulunmayan ya a maddi imkansızlık nedeniyle bilgiye erişimde sıkıntı yaşayan öğrenciler için bir midibüs bilgi evine dönüştürüldü. İnternet bağlantısı, kütüphanesi, portatif masa ve sandalyeleri ile öğrencilerin bilgiye erişim sorununu ortadan kaldıran “Gezici Bilgi Evi”nin ilk durağı Karayusuf Mahallesi oldu.

KİTAP OKUMAK İÇİN TATLI REKABET

Çocuklar Gezici Bilgi Evi kütüphanesinden aldıkları kitapları Başkan Akay’a okumak için adeta birbirleriyle yarıştı. Çocukların kitaplarla buluşmanın verdiği heyecanına ve mutluluğuna ortak olan Başkan Akay, sesli kitap okumak isteyen çocuklar arasındaki tatlı rekabetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

3 BİLGİ EVİ DAHA HİZMETE GİRECEK

Bilgi çağının yaşandığı günümüzde salgın nedeniyle bilgiye erişimde ciddi sıkıntılar ve eğitimde aksamalar yaşandığına işaret eden Başkan Akay, “Bu sıkıntıları giderebilmek için şu anda 5 bilgi evimiz sürekli hizmet veriyor. Yakında 3 bilgi evini daha hizmete sunacağız” dedi.  

BİLGİYE ERİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILIYOR

İlçe merkezinden uzaktaki köylerde yaşayan çocuklar için de “Gezici Bilgi Evi”ni hazırladıklarını dile getiren Başkan Akay, “Gezici Bilgi Evi otobüsümüzde internet bağlantısı, EBA’ya ulaşma noktaları var. Ayrıca çocuklara bir takım ikramlarda bulunuyoruz. İki binin üzerinde kitapla çocukların hiç olmazsa bu dönemdeki sıkıntılarını biraz da olsa gidermeye çalışıyoruz. Bilgi çağında en önemli işimiz, bilgiye erişim konusunda kolaylıkları sağlamak olacak. Seyhan Belediyesi olarak bizler bunun bilinci içerisindeyiz” diye konuştu.

ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU HER ŞEYİN ÖTESİNDE

Salgın sürecinde toplumsal yaşamdan ve eğitimden uzak kalan çocukların Gezici Bilgi Evi ile belki de hiç  yaşamadıkları bir duyguyu yaşadıklarını ifade eden Akay, “Mutlulukları yüzlerinden, gözlerinden okunuyor.Bizim için çocukların mutluluğu her şeyin ötesinde” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: SEYHAN’IN, “GEZİCİ, BİLGİ, EVİ”, YOLA, ÇIKTI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı