301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Kasım 2021 - Cuma 19:29 Bu haber 545 kez okundu
 
Sayın Rektör bu korkularınız neden?
Sayın Rektör bu korkularınız neden?
EĞİTİM Haberi


ABD'deki Texas Tech Üniversitesi'nde görev yapan Prof. Dr. Meryem Tuncel, 13 Ağustos 2020'de Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı. Yani hakkında çıkan olumsuz haberlerden bu yana 15 aydır pandemi nedeniyle, sadece üniversitenin birimlerini ziyaret etti, ziyaretçi kabul etti. 1 yıl üç ay uzun bir zaman, bu ziyaretlerini 3 ayda tamamlayabilirdi, lakin bunu zamana yaydı. Üniversiteye geldikten sonra İç Hastalıkları Anabilim Dalı'na profesör olarak atandı. İşte kıyamet o zaman koptu! 

Ancak Texas Tech Üniversitesi'nden aldığı profesörlük unvanını Türkiye'de kullanabilmesi için gerekli denklik belgesi ‘şartları taşımadığı' gerekçesiyle Tuncel'e verilmedi. Bu sebeple Tuncel'in mevzuat gereği rektör olamayacağı iddiaları gündeme geldi. Kendisiyle en çok uğraşan biriminde söylentilere göre, Tıp Fakültesi hocaları… Tuncel ile uğraşan meslektaşları olduğu iddiaları kulaktan kulağa fısıldanıyor. 

Sözcü gazetesine verdiği yanıt; “Çıkarına dokunulan bir kısım insanlar maalesef benim gibi sadece artık vatanına hizmet aşkı ile son derece iyi şartlarını bırakıp gelmiş ve her zaman doğruya, adalete, liyakata önem veren bir insanı yıpratmak için bu tür faaliyette bulunuyorlar.” Derken, haberimizi doğruluyor.

Türkiye Prof.Dr. Meryem Tuncel ile temmuz ayında tanıştı. Habere konu şöyleydi; Meryem Tuncel, Amerika Birleşik Devletleri’nin tıp alanındaki prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen ve ‘Dalında Mükemmelliği Yakalamış’ tıp fakültesi profesörlerini onurlandırılmak amacıyla verilen ‘Endowed Chair Ödülü’nün sahibi oldu. Tuncel, bu ödül sayesinde görev yaptığı üniversiteye 1 milyon Dolar bağışlanmasını sağladı. Bu haberden sonra 1 ay geçmeden Çukurova Üniversitesi’ne rektör olarak atandı.

Hakkında çıkan iddiaları bizde Rektör hanıma sormak istedik, basın danışmanına ulaştık. Sorularımızı sorduk, 10 gün geçmesine rağmen bize ulaşan bir cevap olmadı. Bizde Doruk gazetesi aracılığıyla bu soruları kamuoyu adına yöneltmiş olalım. 

Rektör Tuncel’e sorularımız var?
1-Türkiye’ye dönüş yapıp, hemen kamuoyunda Türkiye genelinde haber oldunuz, 1 ay geçmeden Çukurova Üniversitesi’ne rektör olarak atandınız. Söylentiler, sizin kurgulanmış bir atanma hikayesine sahip olduğunuz, kısaca siz bir proje misiniz? 

2-1 yıl, 3 aydır Adana’dasınız, Adana için ne gibi çalışmalar yaptınız? Şehrin hangi problemini keşfettiniz, akademik olarak hazırlayıp sunduğunuz bir projeniz oldu mu? 
Diğer rektörler gibi Adana’dan neden uzak duruyorsunuz?

3-Doruk gazetesi size hep destek oldu, kadın gazetecilerle bir araya gelin, pozitif ayrımcılık istedik veya Adanalı gazetecilerle bir araya neden gelmediniz, Gazeteciler Cemiyetini elbette ziyaret edeceksiniz, neden yerel basınla tanışma gereği duymadınız?

4-Kadronuzu kurdunuz, merak ediyorum beraber yürüdüğünüz takım arkadaşlarınıza ne kadar güveniyorsunuz, neden onlar bu tür tevatür dedikoduların çıkmasını engellemedi, bu haber en yakın çevrenizden  gitmedi ise, kim yaydı?
5- Üniversitede kadro açıyorsunuz, sonra vazgeçiyorsunuz. Mehter marşı gibi bir adım öne atıp, sonra geri çekiliyorsunuz, rektörseniz, çekinceniz neden, hükümetin desteği arkanızda değil mi? Masaya neden yumruğunuzu vurup, hiyerarşi gereği buranın ‘Patronu benim” diyemiyorsunuz?

6-Kadınlar cesur ve farklı olur, bunu sizden bekliyoruz, herkes sizi ve kariyerinizi biliyor, adım atma zamanı gelmedi mi? Üniversitede tatsız veya olumsuz bir şey olduğunda hesabının sizden sorulacağını bilmiyor musunuz?

7-Üniversite bünyesinde başıboş yüzlerce canımız olduğunu, onlara bir alan yaratmanız için öneride bulunmuştuk, derneklerle bir araya geldiniz, devamını getirmediniz, unutup gittiniz. 
Bu ziyaretler ne zaman bitecek. Üniversite farklı yüzüyle gündeme gelse, bilim insanısınız, ortada somut bir çalışma göremiyoruz, varda biz mi bilmiyoruz? 
Merak ediyorum bu korku neden?

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Sayın, Rektör, bu, korkularınız, neden?,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı