301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
06 Nisan 2024 - Cumartesi 22:39 Bu haber 190 kez okundu
 
Sarsılmaz Silah sarsılmaya devam ediyor
Sarsılmaz Silah sarsılmaya devam ediyor
EKONOMİ Haberi


Türkiye silah sanayinin önemli kuruluşlarından Sarsılmaz Silah’ta sular durulmuyor. Sarsılmaz Silah’ın kurucusu Sarsılmaz Aliş’in kızı Nur Ala (Aliş) Ehmaloğlu, 2014 yılında kardeşi Latif Aral Aliş’e karşı, babasının vefatının üçüncü günü cenaze evinde kendisi ve annesinden imza alarak yönetime el koyduğu iddiasıyla başlattığı hukuk mücadelesine devam ediyor. Nur Ala (Aliş) Ehmaloğlu, bu kez de Sarsılmaz ALİŞ’ten diğer hissedara geçmiş hisselerin bir kısmı için Mahkeme’den tedbir kararı çıkarttı.

 

Nur Ala (Aliş) Ehmaloğlu, alınan tedbir kararı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Hukuki mücadeleme kararlılıkla devam edeceğim” dedi. Sarsılmaz Aliş’in şirket yöneticileri ve diğer hissedarı tarafından hak ettiği değeri görmediği, şirketin bugünkü hissedarlık yapısının hukuka uygun ve adil şekilde oluşmadığı, kendisinin manevi değerleri ve ortaklık hakları yok sayılarak şirketin yönetildiği ve kâr payı alacaklarının dahi ödenmediği gibi çeşitli iddiaların yer aldığı yazılı açıklamada şöyle denildi:

 

HUKUK MÜCADELEME KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİM…

Babam Sarsılmaz Aliş tarafından kurulmuş ve faaliyetlerini kesintisiz şekilde sürdürmekte olan Sarsılmaz Silah Sanayi Anonim Şirketi ile ilgili olarak uzun süredir basın yayın organlarınca tarafıma sorular yöneltiliyor olması ve cevaplanmaması halinde ise durumun asılsız söylentilere itibar edilmesine yol açacağı kaygısıyla açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

Uzunca süredir şirket, aile bireyleri ve aynı zamanda hissedarı olan bizlerin manevi değerleri ve ortaklık hakları ne yazık ki yok sayılarak yönetilmekte ve kâr payı alacaklarımız dahi tarafımıza ödenmemektedir.

Şirketin kurucusu olan ve bugünlere gelmesindeki en büyük etken olan babam Sarsılmaz Aliş’in şirket yöneticileri ve diğer hissedarı tarafından hak ettiği değeri görmemesi, Sarsılmaz Silah Sanayi A.Ş.’nin bugünkü hissedarlık yapısına hukuka uygun ve adil şekilde gelmemesi, ayrıca yönetimsel sıkıntılar yaşanması beni derinden üzmektedir.

Hukuku, maddi ve manevi haklarımızı ihlal eden süreçlere bağlı olarak tarafımca verilmekte olan hukuk mücadelesi devam etmektedir. Bu süreçte Babam Sarsılmaz ALİŞ’ten diğer hissedara geçmiş hisselerin bir kısmı yönünden başvurumuz üzerine Mahkeme tarafından tedbir kararı verilmiştir. Babam Sarsılmaz ALİŞ tarafından devletimize hizmet için kurulan ve bizlerin de bu duyguyu manevi olarak yüklendiği şirketimizin geldiği nokta bizler için de üzücüdür.

Ben, babamın mirası olan bu şirkette gerekli saygıyı görmesi ve bu sayede anılarının, mirasının itibarına uygun şekilde yaşatılması için, hukuk mücadeleme kararlılıkla devam edeceğim. Türk Adaletine güvenim sonsuzdur.

Saygılarımla.

Nur Ala (ALİŞ) EHMALOĞLU

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Sarsılmaz, Silah, sarsılmaya, devam, ediyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı