301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Kasım 2023 - Salı 21:47 Bu haber 209 kez okundu
 
ŞANIVAR: “TÜRKİYE OLİMPİYAT YAPACAK DÜZEYE GELDİ”
ŞANIVAR: “TÜRKİYE OLİMPİYAT YAPACAK DÜZEYE GELDİ”
SPOR Haberi


TMOK ÜYESİ GAZETECİ ŞANIVAR’DAN “SPOR, OLİMPİZM VE MEDYA” KONFERANSI

“GEÇMİŞTE GÜREŞ VE HALTERDE MADALYA ALINIRKEN ŞİMDİ

TÜM BRANŞLARI ZORLUYORUZ”

“TEMİZ MADALYA İÇİN SPORCULAR DOPİNG İLLETİNDEN KURTULMALIDIR”

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üyesi Gazeteci-Yazar Ramazan Şanıvar, Türkiye’nin olimpiyat yapacak düzeye geldiğini söyledi.

Şanıvar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonunda verdiği konferansta “SPOR-OLİMPİZM VE MEDYA” konularında kapsamlı bilgiler aktardı. Gençlik ve Spor İl Müdürü eski milli atlet Muzaffer Çintimar, Şanıvar’ın hayli bilgili ve donamlı olduğunu, yayınladığı iki kitabın Adana ve Türk sporuna yol gösterici görevini yaptığını ifade ederek, konferanstan dolayı teşekkür etti.

-İYİ SPORCU OLAMAZSANIZ İYİ SEYİRCİ OLUN”

Şanıvar, Adanalı olduğunu, 70 yaşında 3 çocuk 5 torun sahibi, üniversite mezunu, 45 yıldır da Cumhuriyet Gazetesi, Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü ve çeşitli medya kuruluşlarında görev yaptığını, ADANA’DA SPORUN DÜNÜ BUGÜNÜ ve SULAMA KANALLARININ MİLLİ REKORTMEN ALTIN KULAÇLARI adlı yayınlanmış iki kitabının bulunduğunu, 7 dalda hakemlik 4 dalda antrenörlüğü bulunduğunu anlattı.

Herkesin şampiyon olamayacağının altını çizen Şanıvar, anne ve babalarının küçük yaşlarda çocuklarını cimnastik, yüzme ve uygun sporlara yönlendirmelerini ve birlikte spor yapmalarını önererek, “Çocuklarınıza sporun sağlık için yararlarını iyi anlatın. İyi sporcu olmazlarsa iyi seyirci olsunlar” uyarısında bulundu.

OLİMPİYATLARA 5 KEZ ADAY OLDUK ANCAK SİYASİ NEDENLERLE KAYBETTİK

Her sporcu, hakem, antrenör, yönetici ve medya mensubunun hayalinin sporun zirvesi olan olimpiyat yaşamak olduğuna dikkat çeken Şanıvar, Türkiye’nin 5 kez olimpiyat oyunları düzenlemek için aday olduğunu, ancak tamamen siyasi nedenlerle kaybettiğini, çağdaş tesislere sahip olduğunu, tüm branşlarda çok başarılı sporcu ve antrenörler bulunduğunu belirterek, “olimpiyat düzenleyen ülkelerden hiçbir eksiğimiz yok. Modern olimpiyatlar 1896 yılından bu yana yapılıyor. Hiçbir dönemde olimpiyatlar Müslüman bir ülkeye verilmedi. Bu da gösteriyor ki siyaset daha ağır basıyor” diye konuştu.

OLİMPİYATLAR M.Ö 776’DAN BERİ YAPILIYOR

Antik olimpiyatların M.Ö 776 yılında Yunanistan’da başladığını, bu müsabakalara kadınlar ve kölelerin katılamadığını, ödül olarak sadece kutsal sayılan zeytinin dallarından yapılan taç takıldığını, modern olimpiyat oyunlarının ise 1896 yılında fikir babası, tarihçi pedegog olan Fransız Baron Pierre de Coubertin tarafından Yunanistan’da başlatıldığını , ABD’nin Atlanta Kenti’nde 100. Yılı gerçekleşen olimpiyat oyunlarına katılmak nasip olduğunu kaydetti.

TMOK’un Türkiye’de sporun gelişmesinde, sporcu, hakem ve antrenörlere, tüm federasyonlara önemli katkılarının bulunduğunu anımsatan Şanıvar, Hacettepe Üniversitesi eski Rektörü de olan mevcut Başkan Prof. Uğur Erdener’in, hem Uluslararası Olimpiyat Komitesi Asbaşkanı hem de Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı olduğunu, eski milli atlet Neşe Gündoğan’ın da başarılı ilk kadın genel sekreter olarak görev yaptığını ifade etti.  

BİLİMSEL ANTRENMAN, İYİ BESLENME VE DİNLENME İLE DOPİNGE GEREK KALMAZ

Son yapılan Tokyo Olimpiyatlarında 13 madalya kazanıldığını belirten Şanıvar, şöyle devam etti:

 “Eski dönemlerde sadece güreş ve halterde madalya kazanıyorduk. Şimdilerde okçulukta Mete Gazoz, Boksta Busenaz Sürmeneli altın madalya kazandırdılar. Cimnastik ve karate de madalyalar kazanıldı. Filenin sultanları ezikliğimizi gidererek Avrupa Şampiyonu oldular ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na gitmeye hak kazandılar. Türkiye spor tarihinde Naim Süleymanoğlu ile Halil Mutlu üst üste 3 kez madalya kazanan halterciler oldular. Bilimsel antrenman, iyi dinlenme ve beslenme ile doping yapıcı maddeler almadan da madalya kazanılır.”

Manş Denizi’ni 9 saat 2 dakika rekorla geçen Erdal Acet, spor yaşantısını anlattı

KONFERANSA KİMLER KATILDI?

Konferansa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Protokol Müdürü, eski FİFA Kokartlı Hakem Kadriye Ak, Eski Baro Başkanı ve milletvekili Ziya Yergök, Adana’da ilk kez sporcu Sağlık Merkezi’ni kuran ve en uzun Sağlık Müdürlüğü yapan Dr. Alper Pişkin, Eski Gençlik ve Spor Şube Müdürü ve efsane Çukobirlik Spor antrenörü Kazım Tekin,  Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez,  Çukurova Belediyesi Spor Müdürü Ergin Uluğ, Eski Adana Fotoğrafları Grubu Sorumlusu Sabri Gül, Gençlik Merkezi Sorumlusu İbrahim Pıtırlı, Sutopu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ertunç Tansuğ, Sutopu İl Temsilcisi Cihan Büyükburç, Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Kamil Dikici ve birçok milli sporcu, antrenör, spor yöneticisi katıldı.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , ŞANIVAR:, “TÜRKİYE, OLİMPİYAT, YAPACAK, DÜZEYE, GELDİ”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı