301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Ağustos 2022 - Pazartesi 22:17 Bu haber 232 kez okundu
 
Sağlık Sektörü için Hayati Konu: Veri Güvenliği Yatırımları
Sağlık Sektörü için Hayati Konu: Veri Güvenliği Yatırımları
TEKNOLOJİ Haberi


Sağlık sektöründe veri hacmi ve değeri hızla büyüyor. Hasta bakımının sağlanması ve güvenliği için kritik hale gelen verilere 7/24 erişmenin zorunluluğu sağlık sektöründe veri yönetimi ve korumasının önemini hayati boyutlara ulaştırıyor. Ancak Veeam Veri Koruma Trendleri Raporu 2022’ye göre sektör %96 kullanılabilirlik açığı ve %93 koruma açığına sahip ve bir an önce veri güvenliği konusunda gerekli adımların atılması gerekiyor.

Modern Veri Koruması sağlayan yedekleme, kurtarma ve veri yönetimi çözümlerinde lider olan Veeam® Yazılım, sağlık sektöründe iş beklentileri ve BT hizmet sunumları arasındaki farkın son beş yılın en yüksek seviyesinde olduğunu ortaya çıkardı. Veeam Veri Koruma Trendleri Raporu 2022’ye göre sağlık sektöründeki şirketler beklenen Hizmet Seviyesi Anlaşması (SLA) ile BT'nin üretkenliğe ne kadar hızlı geri dönebileceği arasında "kullanılabilirlik açığına" (%96) sahipler. Bu araştırmaya katılan tüm sektörler arasında en yüksek oran. Bunun yanı sıra organizasyonlarda ne kadar veri kaybetmeyi göze alabilecekleri ile verilerin ne sıklıkla korunduğu arasında bir “koruma açığı” (%93) da var. Bu durum, hasta bakımının sağlanması ve güvenliği için kritik verilere 7/24 erişmenin zorunlu olduğu düşünüldüğünde sağlık sektörünün ne kadar vahim durumda olduğunu gösteriyor. 

“Sağlık sektöründe, verilerinin hız, hacim ve değer açısından büyüdüğünü görüyoruz. Bu nedenle, sağlık kuruluşlarının verilerini sorunsuz bir şekilde depolamasına, korumasına, geri yüklemesine, kurtarmasına, erişmesine ve yönetmesine olanak tanıyan sağlam bir Modern Veri Koruma stratejisine sahip olması gerekir” diyen Veeam Türkiye Ülke Müdürü Kürşad Sezgin, “Nerede bulunursa bulunsun, tüm kritik verilerin kullanılabilirliğini sağlamak zorunludur. Kesintiler ve hizmet sunumundaki açıklar, hasta bakımının kalitesini doğrudan etkiler. Ancak, Veeam Veri Koruma Raporu 2022, sektörün beklenen Hizmet Seviyesi Anlaşması ve BT ekiplerinin üretkenliğe ne kadar hızlı dönebilecekleri arasındaki "kullanılabilirlik açığının" ne kadar kötü durumda olduğunu gösterdi. Bu oldukça endişe verici. Sağlık sektöründeki BT, veri koruma hedeflerini karşılamıyor.” dedi.

Birçok kuruluşun veri bağımlılığından ve statükodan memnuniyetsizlikleri tüm zamanların en yüksek seviyesinde olmasına rağmen, üretim ortamlarının hızlı modernizasyonu, bu kurumlara koruma yöntemlerinin aynı hızda ilerlemediğini kabul etmeye zorladı. İşin olumlu tarafı, sağlık kuruluşları veri koruma bütçelerini artırmaya istekliler. Rapora katılan sağlık sektörü kuruluşlarının yedekleme, iş sürekliliği ve olağanüstü durum kurtarma dahil olmak üzere veri koruma bütçesinin 2022'de küresel ortalamada %4,9 oranında artmasını beklediğini gösteriyor.

'Yüksek öncelikli' ile 'normal öncelikli' veriler arasındaki veri kaybı tolerans farkının, her iki veri türü için 'bir saat veya daha az' kategorisinde yer almasıyla birlikte yatırımdaki bu artış, sağlık sektörü için oldukça olumlu. Özellikle sektörün bağımlı olduğu karmaşık, genellikle bulutta barındırılan üretim iş yüklerini Modern Veri Koruma'yı sağlamak için mantıklı bir ilerleme olarak kabul edilebilir.

Veeam Veri Koruma Raporu 2022, bağımsız bir araştırma firması tarafından Ekim ve Aralık 2021 arasında toplanan verilerle hazırlandı.  2022 BT ve veri koruma sürücüleri ve stratejileri hakkında 3.000'den fazla BT karar alıcısı ve BT uzmanına anket yapıldı. 28 ülkeyi kapsayan ve sağlık sektöründen 399 kuruşun yer aldığı araştırmada, neredeyse tüm katılımcılar 1000'den fazla çalışanı olan kuruluşlardandı. Tüm endüstrileri kapsayan eksiksiz küresel raporu şu adresten indirebilirsiniz: http://vee.am/DPR22.

Veeam Yazılım Hakkında

Veeam®, Modern Veri Koruması sağlayan yedekleme, kurtarma ve veri yönetimi çözümlerinde liderdir. Şirket, Bulut, Sanal, Fiziksel, SaaS ve Kubernetes ortamları için tek bir platform sağlar. Veeam müşterileri, uygulamalarının ve verilerinin fidye yazılımlarından, felaketlerden ve zararlı aktörlerden korunduğundan ve sektördeki en basit, esnek, güvenilir ve güçlü platformla her zaman erişilebilir olduğundan emindir. Veeam, Fortune 500'ün %81'i ve Global 2.000'in %70'i dahil olmak üzere dünya çapında 450.000 müşteriyi koruyor. Merkezi Columbus, Ohio’da bulunan Veeam'in küresel ekosistemi 35.000'den fazla teknoloji iş ortağı, bayi ve hizmet sağlayıcı ile ittifak iş ortağı içeriyor ve 30'dan fazla ülkede ofisleri bulunuyor. Daha fazla bilgi edinmek için https://www.veeam.com adresini ziyaret edin veya LinkedIn @veeam-software ve Twitter @veeam'de Veeam'i takip edin.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Sağlık, Sektörü, için, Hayati, Konu:, Veri, Güvenliği, Yatırımları,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı