Haber Detayı
08 Mayıs 2024 - Çarşamba 22:56 Bu haber 78 kez okundu
 
Sadullah Kısacık: İktidarın Emekli Astsubaylara Karşı Duyarsızlığı Büyük Bir Utançtır!
Sadullah Kısacık: İktidarın Emekli Astsubaylara Karşı Duyarsızlığı Büyük Bir Utançtır!
SİYASET Haberi


DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık TEMAD Adana İl Başkanlığına ziyarette bulundu. Kısacık, derneğin yönetim kurulu başkanlığına seçilen Oğuz Şahin’i tebrik ederek, emekli astsubaylarla bir araya geldi ve sorunlarını dinledi.

Emekli astsubayların düşük maaşlarla yaşamaya çalıştığını belirten dernek üyeleri ikinci bir işte çalışmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, “Vatanımız için yıllarca gece gündüz demeden ülkemizin en ücra yerlerinde görev yapan bizler, emeklilikte de çalışmak zorunda kalıyoruz. Vatanımıza maddi karşılık beklentisi ile hizmet etmedik. Fakat bu hizmetlerimizin takdir görmesini ve emekli maaşlarımızın insani yaşam koşullarına çıkartılmasını istiyoruz. Silah arkadaşımız olan bir subay emekli olduğunda memuriyetteki maaşının ortalama %75’ni alabiliyorken, biz astsubaylar memuriyet maaşımızın yaklaşık%45-50’sini ancak alabiliyoruz. Yıllardır çözümünü talep ettiğimiz bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Bu konuda seçim dönemlerinde bizlere sözler verildi ama tutulmadı. TBMM komisyonlarına defalarca teklif verildi ama kabul edilmedi. Ümitle kandırılmak değil, insanca hakkımızı almak istiyoruz”, sözleriyle Kısacık’tan konuyu TBMM gündemine getirmesini talep ettiler.

Kendisine iletilen şikayetlerden ve taleplerden sonra Kısacık, dernek üyelerine hitaben yaptığı konuşmada; astsubayların vatan savunmasında önemli bir rolü olduğunu ve zorlu şartlar altında fedakarca görevlerini yerine getirdiğini dile getirdi. Astsubayların fiziki ve psikolojik yıpranmayı en üst seviyede yaşadığını, bu sebeple de özlük haklarının daha iyi şartlarla güçlendirilemesinin sonuna kadar hakları olduğunu vurguladı: “Ülkemizde tüm emekliler büyük bir adaletsizlikle karşı karşıya. Yıllardır çalıştıkları, emek verdikleri, yoruldukları yetmiyormuş gibi çok sayıda emeklimiz geçinemediği için ikinci bir işte çalışmak zorunda kalmış durumda. Siz değerli astsubaylarımız, gençliğinizin tüm enerjisini bu vatan için harcadınız. Vatan savunması için şehit olmayı göze alarak, ailenizden ve sevdiklerinizden uzakta ülkemizin her köşesinde zorlu şartlar altında görevlerinizi yerine getirdiniz.

 

Fiziki ve psikolojik anlamda mesleki deformasyonu en süt seviyede yaşadınız. Ancak bu fedakar ve cefakar yıllarınızın karşılığını özlük hakları anlamında alamıyorsunuz. Halbuki yıllardır talep ettiğiniz kıdem tazminatı ve bu tazminatın emekli maaşlarınıza yansıtılması sonuna kadar hakkınızdır. Yıllardır haklı taleplerinize rağmen, iktidarın özlük haklarınız ve yaşam koşullarınızın iyileştirilmesi konusundaki duyarsızlığı büyük bir utançtır. Vatanı için canla başla hizmet etmiş olan astsubaylarımızın bugün, emekliliklerinde bile, sağlıkları el vermemesine rağmen çalışmak zorunda olması kabul edilebilir bir durum değildir” ifadeleriyle konuşmasını bitiren Kısacık, emekli astsubayların yaşadığı sorunların destekçisi ve TBMM’de de konunun takipçisi olacağını ileterek ziyaretini tamamladı.      

 

 

 

 

 

 

  

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Sadullah, Kısacık:, İktidarın, Emekli, Astsubaylara, Karşı, Duyarsızlığı, Büyük, Bir, Utançtır!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı