301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Ekim 2022 - Pazartesi 22:12 Bu haber 493 kez okundu
 
RUMELİ BALKAN TÜRKLERİ SARIÇAM'DA BULUŞTU
RUMELİ BALKAN TÜRKLERİ SARIÇAM'DA BULUŞTU
DÜNYA Haberi


Sarıçam Belediyesi ev sahipliğinde, Yeniyayla Mahallesinde Rumeli Balkan Türkleri Gecesi düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu gecede sahne alan ünlü sanatçılar Serhat Nişli ve Mustafa Yıldızdoğan söylediği eserlerle, etkinliğe katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Sarıçam Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Rumeli Balkan Türkleri Gecesi, Yeniyayla Mahallesinde gerçekleştirildi. Sarıçam İlçesi ve civar ilçelerde yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği geceye, Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, AK Parti MKYK üyesi Fatma Güldemet Sarı,  Milliyetçi Harekete Partisi Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Emrah Ceylan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı, Sabri Mutlu ve çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri katıldı.

Türkiye'nin ilk kadın mehteran takımı, Erdemli Belediyesi Kadın Mehteran Takımının sahne aldığı gecede, bir konuşma yapan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bugün burada verilen mesajla, tüm Batı Trakya'da mazlum kalmış soydaşlara umut olduklarını belirtti.

Başkan Uludağ konuşmasında, Anadolu’dan Osmanlı İmparatorluğu döneminden itibaren iskân politikası ile Balkanlara göç etmiş Balkan Türklerinin, kaybedilen her toprak parçasından sonra koşulları değişerek, yaşam hakları ellerinden alınmış baskı görmüş, katliamlara uğramış, yerlerini yurtlarını, aidiyetlerine ait ne varsa geride bırakarak ana yurtlarına tekrar döndüklerini belirtti.

“BALKAN TÜRKLERİ HER ÖLÜMDE YENİDEN DOĞMUŞTUR”

 Zulümlere direnen, zindanlarda doğrulan, sürgünlerde var olan, bir milletin her ölümde yeniden doğduğunun altını çizen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi “ Saygıdeğer Evladı fatihan, değerli hemşerilerim; Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Rumeli Balkan Türkleri gecemize hoş geldiniz şeref verdiniz. Atatürk'ün ifadesiyle düşman karşısında kaçmak çekilmek nedir bilmeyen Balkan Türkü’ kardeşlerim; Tarih şahit ki, birçok acılar yaşadınız. Zulümlere direndiniz, zindanlarda doğruldunuz, sürgünlerde var oldunuz, her ölümde yeniden doğdunuz. Gün geldi Debreli Hasan oldunuz drama köprüsünü zalimlere zindan ettiniz. Gün geldi Osman Paşa oldunuz Plevne'de destan yazdınız, Kocayusuf oldunuz er meydanını cenk meydanı yaptınız, yeri geldi Dr. sadık Ahmet oldunuz Türklük ateşi yaktınız ve günü vakti geldi Selanikli Mustafa Kemal oldunuz Türk Milletini yeniden şaha kaldırdınız ”dedi.

“BALKAN TÜRKLÜĞÜNÜN GÖZÜ KULAĞININ BU MEYDANDADIR”

Balkan Türklüğünün gözü kulağının bu meydanda olduğuna vurgu yapan Başkan Uludağ, sözlerini şöyle tamamladı “Kıymetli Evladı Fatihan, değerli hemşerilerim; Bugün burada yalnız değiliz. Balkan Türklüğünün gözü kulağı bu meydandadır. Balkan Türklüğünün kalbi, burada atmaktadır. Demir Babanın ve Sarı Saltuk’un manevi ruhu bizimledir. Balkan erenlerinin hatıraları, Kosova’da şehit düşen 1. Murat'ın vasiyeti bizimledir, Mostar'da ve Drina'daki Türk izleri, Deliorman’ın mistik kokusu bizimledir. Tuna Nehrinin heybeti, Üsküp’te gözü yaşlı soydaşın umudu, Varna'da başı yazmalı anaların duası bizimledir, Osman Paşanın Plevne sevdası, Naim Süleymanoğlu’nun başarıları ve Arif Şentürk’ün Balkan ezgileri bizimledir. Şumnu'daki gencin isyanı ve Dedeağaç’ta Camisi kapatılan Türk imamın feryadı bizimledir.  Bugün Buradan öyle bir mesaj verelim ki,  Üsküp’te, Köstence’de, Varna’da, Kosova'da, Bosna'da, Burgaz’da, Şumnu’da,  Kamçı ’da, Eski Cuma’da, Karinabat’ta ve tüm Batı Trakya'da mazlum kalmış soydaşlarımıza umut olsun, gönülleri huzur dolsun. Kıymetli evladı Fatihan, kıymetli hemşerilerim, son olarak bilmenizi isterim ki; Sarıçam, sizin ilçeniz, Sarıçam Belediyemiz ise kapanmayacak hizmet kapınızdır. Bu duygu ve düşüncelerle Hepinizi ayrı ayrı muhabbetle kucaklıyor, saygı ve hürmetle selamlıyorum. Yaşasın Balkan Türklüğü, Var olsun kardeşliğimiz. Ne Mutlu Türküm Diyene ”diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sahne alan Balkan Türkülerinin güçlü sesi Serhat Nişli, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle, alanı dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı. Daha sonra Türkiyem Şarkısı’ ile sahneye çıkan ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, seslendirdiği türkülerle geceye katılanları adeta mest etti.

Gece şenliğe katılan misafirlere yapılan dızmana, kolaç, akıtma ve göçmen böreği ikramı ile sona erdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: RUMELİ, BALKAN, TÜRKLERİ, SARIÇAM'DA, BULUŞTU,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı