301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Kasım 2023 - Pazartesi 22:08 Bu haber 254 kez okundu
 
Ruhi Polisçi’yi kaybettik!
Ruhi Polisçi’yi kaybettik!
SPOR Haberi


Adana önemli bir spor adamını kaybetti. Adana yüzme ve sutopu sporuna önemli hizmetleri bulunan spor adamı ve hukukçu Ruhi Polisçi; atıcılık, masa tenisi, yüzme ve bilardo ile de ilgileniyordu.

Fehiman Akdağ’ın başkanlığı döneminde 1967-71 yılları arasında Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, 1968-72 yılları arasında Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilciliği, Adana Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunan Devlet Demiryolları Adana 6.Bölge Müdürlüğü’nde 40 yılı aşan Hukuk Müşavirliği görevinde bulunan Ruhi Polisçi, 91 yaşında hayatını kaybetti.

1971 Akdeniz Oyunları’nda yüzme milli takım kafile başkanlığı da yapan Ruhi Polisçi; Adana yüzme sporunda önemli bir figür olup, genç yüzücülerin milli takıma kazandırılması noktasında önemli çalışmalar yaptı.

Güçlü bir hafızaya sahip olan adeta yürüyen kütüphane olarak nitelendirilen, bilgili-deneyimli ve hayatını spora adamış bulunan Ruhi Polisçi yaşamı boyunca spor ve hukuk otoritesi olarak tanınırken, Türkiye Barolar Birliği tarafından meslekteki 60.yılı nedeniyle plaketle ödüllendirildi.

Uzun yıllar yüzme ve sutopunda hakem ve antrenörlük de yapan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Ruhi Polisçi; 14 Kasım Salı günü (yarın) ikindi namazının ardından Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Ruhi, Polisçi’yi, kaybettik!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı