301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Ağustos 2021 - Pazartesi 20:56 Bu haber 592 kez okundu
 
Remzi Ergü; Çocuklar evine mutlu döndü
Remzi Ergü; Çocuklar evine mutlu döndü
GÜNDEM Haberi


Özel Haber; Fatoş TEKBAŞ

Tufanbeyli Belediyesi tarafından “Mutlu anne ve mutlu çocuk buluşması” temalı dev organizasyon festivale dönüştü. Binlerce çocuk şenliğe katılarak coştu, eğlendi ve evlerine mutlu şekilde döndüler. Başkan Remzi Ergü pandeminin yaralarını sararak, adeta çocukların ruhlarına seslendi, zaman zaman çocuklarla çocuk oldu ve onları kırmayarak aralarına katılarak bu coşkuya ortak oldu. Onlarla çeşitli oyunlar oynayarak, iki yılın acısını unutturup, unutulmaz anların yaşanmasına vesile oldu. Türkiye’de bir ilk olan anne ve çocuk buluşması, ilginin yüksek olması, çocukların moral bulması da dikkatlerden kaçmadı. 

Karnaval gibi festivale katılım çok büyük oldu. Başta Tufanbeyli Kaymakamı Abdullah Sarı ve ilçenin önde gelen bürokratları da şenliğe katılarak çocukların sevincine ve coşkusuna ortak oldular. Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü; “Çocuklar geleceğimiz, ailelerin ruh sağlığı önemli. Dünya bir felaketin eşiğinde, çocuklarımız iki yıl evlere kapatıldı. Önemli olan çocukların mutluluğu idi. Bunları düşünerek üç gün “Mutlu anne, mutlu çocuk buluşması” adı altında düzenlediğimiz etkinliğimiz adeta karnavala dönüştü. Çocuklar evlerine çok mutlu döndü, amacımızda buydu” diye konuştu.

Tufanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe binlerce aile ve çocuk katılarak, müzik eşliğinde, tiyatro gösterilerinde, hem dans ettiler, hem eğlendiler. 
Sosyal Belediyeciliğin duayeni Recep Tayyip Erdoğan olduğunu altını çizen Başkan Remzi Ergü, “örnek aldığımız bir lider, öğrencilere burs verme, ramazan etkinlikleri, sosyal yardımlar ve çeşitli etkinlikler gibi, belediyenin rutin işleri haline getirdi. Belediye doğumdan mezara kadar insana hizmet verir. Yol, kanalizasyon, içme suyu ve imar belediyeciliğin ana temelini oluşturur. Önemli olan sosyal belediyecilik, biz bunu ön plana çıkardık” diye konuştu. 
Dünyayı saran pandemi nedeniyle insanların alışkanlıklarında değişiklik yaşandığı, 
insanları eve hapsetti, ev ziyaretlerini, toplantıları, tokalaşmayı, öpüşmeyi ortadan kaldırdı. Selamlaşmalarda bile araya mesafe kondu, tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi ellini kalbinin üzerine götürüp selam verme, kimisi de yumruk tokuşturarak bir şekilde kendini korumaya aldı, diye sözlerine ekledi. 
Türkiye’de bir ilki hayata geçiren Tufanbeyli belediyesi oldu. 
Tufanbeyli Belediyesi Aile ve Çocuk teması üzerine yaptığı bu etkinlik, daha önce anneler gününde zaten yapılıyormuş. İki yıldır bütün etkinlikler askıda olduğu için, çocuklarında pandemi de olumsuz etkilendiklerini bildikleri için, bu yolla çocuklara maral vermek, anne ve çocukları mutlu bir günde buluşturmak amacıyla bu etkinlik devasa bir coşkulu bir karnavala dönüştü. Pandemi de evlere kapatılan, okula gitmeyen, ruh sağlıkları etkilenen, çocuklar amaç edinerek, şehrin meydanında çocukları kendine getiren dev bir organizasyona imza atan Tufanbeyli Belediye başkanı av. Remzi Ergü oldu.  
Organizasyonu. Üstlenen  Alya Ajans bir çocuğu mutlu edecek bütün etkinlikleri gerçekleştirdiler. Mutlu anne ve Mutlu çocuk konseptinde organizatör Abdusamed Ünalan ve Özlem Övet önderliğinde çocukları üç gün coşturan festival gibi şenlikte yok, yoktu.
***
MUTLU ANNE MUTLU ÇOCUK BULUŞMASI ÇOCUK OYUN PARKURLARI 

Rodeo
Survivor Yarış Basketbol
Kimin Tarlası
Şişme Dart
Sumo Ring
Zıpla Yapış
Tırmanma Duvarı
Trambolin
Zeblin Salıncak
Penaltı Kalesi
Canlı Langırt
Kaydırak
Dev Harikalar Diyarı
Gladyatör

JETONLU OYUN GRUPLARI
3 Langırt 
1 Atari 
3 Air Okey 
1 Basketbol 
2 Boks

ANİMATÖRLER
Jonglör 
3 Adet Masal Kahramanlar
Tahta Bacak 
Çizgi Kahramanlar Kostüm
Palyaçolar
İllizyonist/Sihirbaz

TİYATROLAR
-Orman Tiyatrosu (Fidan Dağıtımı) 
-Şirinler
-Keloğlan 

SAHNE GÖSTERİLERİ
Bubble Show
İllizyon Gösterileri
Jonglör Show
Hacivat Karagöz Gölge
Hacivat Karagöz Canlı 
Sahne Üstü Showlar
Anne Çocuk Yarışmaları
Anne Çocuk Şarkıları
- Ses Sahne Led Ekran
- Havai Fişek Gösterisi
- Led Ekran
- Popcorn ücretsiz 
- Pamuklu Şeker ücretsiz
- Konfeti Makinası Gösterisi
- Süpriz Yarışmalar ve Gösteriler 

Adem Ocak’tan Kuklalarla Dans Show  Sunuldu. 
***
Çocuklar çılgınlar gibi dans edip, eğlenip, şarkılara eşlik edip, çeşitli oyunlara da katıldılar.
Menüde ücretsiz olarak belediye tarafından, simit, meyve suyu, poaça, popcorn patlamış mısır, pamuklu şeker, çay ve sınırsız su ikram edildi.
Çocuklar ve aileleri stresten uzak yaşadıkları üçgün moral şenliklerinde, evlerine mus-
mutlu döndüler.  
***
AİLELER NE DEDİ?
Başkanımız her şeyi düşünmüş. Düşünün dünya bir salgının kucağında, covid-19 yaşa başa bakmıyor, iki yıl evlere tıkıldık, zaman zaman çocuklarımıza sarılamadık. Allah devletimizden razı olsun, buraya gelirken ateşlerimiz ölçüldü, hes kodlarımız okundu.  Zaten aşılarımızı olmuştuk. Çocuklarımızın ruh sağlığı iyi değildi, onlar akıllı telefonlar ve televizyonlara bağımlı hale gelmişti. Şu üç günlük etkinlik emin olun, iki yıllık kötü pandemiyi bize unutturdu. 
Bunu düşünen başkanımız Remzi Ergü’den Allah razı olsun. Onunda çocukları küçük, bizi onun çok iyi anladığını düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini istiyoruz. Çocuklarımız ellerine bu üç gün boyunca telefon almadıkları gibi, televizyonda seyretmediler. Coştular, dans ettiler, eğlendiler, önemli olan bu” diye konuştular. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Remzi, Ergü;, Çocuklar, evine, mutlu, döndü,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı