301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Temmuz 2022 - Perşembe 23:40 Bu haber 361 kez okundu
 
Prof. Dr. Tuncel: “Bu Süreçleri İyi Anlamak ve Anlatmak İstikbalimiz İçin Çok Önemli”
Prof. Dr. Tuncel: “Bu Süreçleri İyi Anlamak ve Anlatmak İstikbalimiz İçin Çok Önemli”
EĞİTİM Haberi


Çukurova Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ev sahipliğinde düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında, ‘Sosyal, Politik ve Ekonomik Boyutlarıyla 15 Temmuz’ paneli gerçekleştirildi. Prof. Dr. Tuncel, “Milli birlik ve beraberlikle, akıl ve bilimin önderliğinde ilerleyen ülkemizin teminatı olan gençlerimize güvenimiz tamdır” dedi.

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen panele Adana Vali Yardımcısı Adem Arslan, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Neslihan Boyan, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, akademisyenler ve idari personeller katıldı.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Ülkemizin Teminatı Olan Gençlerimize Güvenimiz Tamdır”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Ülkemizin yakın tarihinde şahitlik ettiğimiz en kritik ve tehlikeli girişimin bertaraf edilişinin ve milletimizin gösterdiği duruşun gururla ve ibretle hatırlanması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi;

“Milli birlik ve beraberlikle, akıl ve bilimin önderliğinde ilerleyen Ülkemizin teminatı olan gençlerimize güvenimiz tamdır. Bizlerin görevi bu demokrasi mücadelesini gençlerimize doğru bir şekilde anlatmak ve bu hain girişimi asla unutmamak ve unutturmamaktır. Yüce milletimizin yazdığı unutulmaz bir destan olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde bizi biz yapan değerlerimiz uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi minnet ve rahmet, gazilerimizi de saygı ve şükranla bir kez daha anıyoruz.”

 

Sosyal, Politik ve Ekonomik Boyutlarıyla 15 Temmuz

Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Prof. Dr. Ali Osman Ateş’in moderatörlüğünü yaptığı “Sosyal, Politik ve Ekonomik Boyutlarıyla 15 Temmuz” adlı panelde, Doç. Dr. Mehibe Şahbaz ‘Osmanlıdan Cumhuriyet Dönemine Darbeler Tarihi’, Doç. Dr. Hakkı Çiftçi ‘Cumhuriyet Dönemi Darbeler ile 15 Temmuz Darbe Girişiminin Siyasi İçtimai ve Ekonomik Ortak Özellikleri’, Dr. Öğretim Üyesi Özge Apiş de ‘Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Adem Arslan, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve beraberindekiler panelden sonra, Anadolu Ajansı’nın 15 Temmuz gecesini anlatan fotoğraflarından oluşan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik” sergisini gezdi.

Çukurova Üniversitesinde 15 Temmuz Etkinlikleri

Çukurova Üniversitesi’nde 12 Temmuz’da başlayan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Kozan, Ceyhan, Pozantı ve Karaisalı yerleşkelerinde “Milli Birlik ve Demokrasi Açısından 15 Temmuz’un Önemi”, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik” “15 Temmuz Bilinçlendirme ve Farkındalık Yaratma” konulu konferanslar gerçekleştirilirken, Pozantı yerleşkesinde ayrıca 15 Temmuz Hatıra Ormanı için fidanlar toprakla buluştu.

Çukurova Üniversitesindeki anma etkinlikleri, yıl sonuna kadar mevsim şartlarına göre hatıra ormanları oluşturulmasıyla devam edecek.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Prof., Dr., Tuncel:, “Bu, Süreçleri, İyi, Anlamak, ve, Anlatmak, İstikbalimiz, İçin, Çok, Önemli”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı