301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
22 Şubat 2024 - Perşembe 17:33 Bu haber 158 kez okundu
 
Pozantı-Margetshöchheim kardeşliği resmileşti
Pozantı-Margetshöchheim kardeşliği resmileşti
DÜNYA Haberi


Pozantı Belediyesi ve Almanya’nın Würzbug’a bağlı Margetshöchheim belediyelerinin işbirliği sonucu alınan ‘kardeş şehir’ kararı her iki belediye başkanının imzaları atmasıyla resmileştirildi.

 

Daha önce Pozantı Belediye Meclisinde alınan oy birliği kararı ile kardeş şehir kararı, Almanya’da yapılan Würzbug’a bağlı Margetshöchheim Belediyesinin Şubat ayı meclis kararıyla da imzalanarak resmiyete kavuştu.

 

Torosların incisi Kurtuluş Mücadelesinde vilayet merkezi yapmış olmanın yanı sıra, demiryolu inşaatı sırasında Almanlara da ev sahipliği yapan Belemedik’i de bağrında barındıran Pozantı’nın üç dönemdir başarıyla başkanlığını yürüten Mustafa Çay, kendisinin de hazır bulunduğu Margetshöchheim Belediye meclisinin aldığı kararla kardeş şehir çalışmalarının nihayet resmileştiğini söyledi.

 

ÇAY: “ÇOK EMEK VERDİM”

15 yıllık görev süresinde çok emek verdiğini belirttiği Almanya’nın Würzburg’a bağlı Margetsöchheim Belediyesi ile yürüttükleri kardeşlik yolculuğunun 11 yıl sonrasında geçen yıl Pozantı Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı kararın Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından uygun görüldüğünü ifade eden Başkan Çay, “Margetsöchheim Belediye Başkanı Sayın Waldemar Brohm’un resmi daveti üzerine geldiğimiz Almanya’da yapılan meclis toplantısında alınan ‘oybirliği kararı’ ile artık Pozantı’nın Margetsöchheim’in kardeş şehir olması resmileşti. Bu resmi programda bizleri ülkemiz adına katılımı ile onurlandıran Nürnberg Konsolosu Sayın Adnan Bahçekoral beye, bu ilişkiyi sağlayan saygıdeğer dostum Dr. Latif Çelik beyefendiye çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak memnuniyetini dile getirdi.

 

Bu süreçte kendileri ile aynı düşünceye katkı koyan her iki belediye meclis üyelerine de ayrıca teşekkürlerini ifade eden Başkan Çay, “Artık Pozantı gayretlerimiz sonucunda Avrupalı. Emeğimizi zayi etmeyen rabbime şükürler olsun. Türk Alman Dostluğu hayırlı olsun” dileğinde bulundu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Pozantı-Margetshöchheim, kardeşliği, resmileşti,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı