301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Eylül 2021 - Salı 21:18 Bu haber 452 kez okundu
 
Orhan Sümer, “Esnaf kan ağlıyor, Saray yönetimi görmezden geliyor.” Dedi
Orhan Sümer, “Esnaf kan ağlıyor, Saray yönetimi görmezden geliyor.” Dedi
SİYASET Haberi


CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “13 Eylül – 21 Eylül arasında kutlanacak Ahilik Haftası ile ilgili esnaflarımızın durumunu içeren değerlendirmelerde bulundu.

AHİLİK HAFTASINDA ESNAFLAR “AH EDİYOR”

Orhan Sümer, “Pandeminin etkilerini en çok hisseden grup ne yazık ki esnaflarımız oldu. Tüm dünyada esnaflara karşılıksız destekler verilirken, AKP İktidarı esnafa bırakın destek vermeyi sırtındaki borcu katmerledi. Kapalı dükkanlar dahi vergi ödemek zorunda kaldı. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir. Ancak AKP İktidarı bu tarihi bir misyonu da tanımadı. En zor zamanlarında esnaflarımıza sırtını çevirdi. Bugün kapısını çaldığımız neredeyse tüm esnaf kardeşlerimiz ah ediyor” Dedi.

 

ESNAF ÇARESİZ, SARAY ETKİSİZ

Orhan Sümer, “Bu sene Ahilik Haftası kutlamalarına AKP iktidarı hangi yüzle katılacak. Esnaf can çekişirken, siftah yapmadan dükkanını kapatırken, devletten istediği desteği göremezken Saraydan yapılan “Bazı dostlar, diyorlar ki dükkanlar kapanıyor, şirketler kapanıyor. Kapanan falan yok. Her şey ortada” açıklamaları esnaf kardeşlerimizi derinden yaralamıştır. Türkiye’nin taşıyıcı kolonu, ekonominin değirmeni borç yükü altında çaresiz durumdayken, saray etkisiz kalmıştır.” Dedi

 

EKONOMİ ESNAFI VURUYOR

Orhan Sümer, “Her gün televizyon programlarında, açılışlarda ekonominin çok iyiye gittiği vurgusu yapılıyor. Oysa sokağın nabzı farkı atıyor. Salgının etkisi henüz geçmemişken, yükselen girdi maliyetleri, artan enflasyon değerleri en çok esnafımızı zorluyor. Bugün baktığımızda birçok esnafımız icralık olmuş durumda. Alınan krediler geri ödenemiyor. Ekonomi en çok esnafı vuruyor. AKP İktidarı memleketin gerçek ekonomisini görüp çözüm üretmek istiyorsa mahalle bakkalına durumunu sorsa yeterli olur. Ancak iktidarın ezilenleri, borç yükü altında yaşam savaşı verenleri görmeye niyeti ok” Dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Orhan, Sümer,, “Esnaf, kan, ağlıyor,, Saray, yönetimi, görmezden, geliyor.”, Dedi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı