301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Aralık 2021 - Salı 19:34 Bu haber 243 kez okundu
 
Orhan Sümer, “Adana’yı komple satılığa çıkardılar. Yine Yetmedi” Dedi.
Orhan Sümer, “Adana’yı komple satılığa çıkardılar. Yine Yetmedi” Dedi.
SİYASET Haberi


CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Adana'da Devlet Demiryolları'na ait vagon ve lokomotif atölyelerinin Mersin Yenice'de kurulan Lojistik Merkezi'ne taşınması kararını eleştirdi ve konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

SARAY İKTİDARI ADANA’YA RANT MAFYASI GÖZÜYLE BAKIYOR

Orhan Sümer, Saray İktidarı, Adana’da Cumhuriyet tarihinden bu güne değerli ne varsa hepsini sattı. Adana’da nerede değerli bir kamu arazisi varsa Saray iktidarı hemen orayla ilgili özelleştirme veya satış kararı alıyor. Tekel Binaları, TRT Binası, Sümerbank Arazisi, Karayolları Binası, Tarım Arazileri, Maliye Bakanlığı Tesisleri hep bu anlayışla satıldı. Çukobirlik arazilerinin büyük bölümü özelleştirildi. Bir kısmı satıldı, AVM yapıldı. Şimdi Adana'da Devlet Demiryolları'na ait vagon ve lokomotif atölyeleri Mersin Yenice'de kurulan Lojistik Merkezi'ne taşınıyor. Gerekçesi nedir? Bilen yok.  Rant mafyası nasıl değerli bir arazi gördü mü üzerine çöker, iktidar da Adana için aynı tutumu sergiliyor.” Dedi.

İKTİDAR ADANA’NIN DEĞERLERİNİ YOK ETMEYE AND İÇMİŞ

Orhan Sümer, “Her fırsatta meclis kürsüsünden uyarıyoruz. Basın toplantılarında dikkat çekmeye çalışıyoruz ne yazık ki karşılık bulmuyor. Adana 30 Büyükşehir içerisinde en az yatırım alan il konumunda. Gençlerimiz artık şehirlerden kaçmaya başladı. Biz iktidar Adana’ya yatırımları arttırmalı, Adana tekrar üretim kapısı olmalı dedikçe şehrimizin en güzel alanlarında bulunan kamu taşınmazları yok ediliyor. İşin daha acı yanı ise buradan elde edilen gelirlerle Adana’ya tek bir çivi çakılmış değil. Yazıktır, günahtır. Miras yedi anlayışın bu kadar göz göre göre yapılması kabul edilemez. Saray iktidarı sanki Adana’nın tüm değerlerini satıp yok etmeye and içmiş.” Dedi.

ADANA’NIN TARİHİ DOKUSU YOK EDİLİYOR

Orhan Sümer, “İktidarın Adana’ya olan tutumunu anlamak mümkün değil. Adana’mız düşman işgali yönetiminde olan bir şehir muamelesi görüyor. Bu şehrin bir tarihi dokusu, binaları, değer katan sembolleri vardı. Sata sata bitiremediler. Yine de doymuyorlar. Devlet Demiryolları atölyelerinin taşınmasındaki amaç, en değerli arazilerin yandaşlara peş keş çekilmesinden başka ne olabilir.  İşin rantı ve talanı bir yana şehrimizin tarihi dokusu ve yapısı da ne yazık ki betona gömülüyor.” Dedi.

 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Orhan, Sümer,, “Adana’yı, komple, satılığa, çıkardılar., Yine, Yetmedi”, Dedi.,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı