301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Ocak 2022 - Cuma 20:46 Bu haber 456 kez okundu
 
Omicronʹun iki yeni ʹgaripʹ semptomu ortaya çıktı
Omicronʹun iki yeni ʹgaripʹ semptomu ortaya çıktı
SAĞLIK Haberi


Omicron varyantının önceki Kovid-19 türlerine göre daha farklı semptomlar gösterdiğini belirten İngiliz bilim insanları, öksürük, burun akıntısı ya da boğaz ağrısının yanı sıra Omicron tespit edilen kişilerde iki yeni ve ˮgaripˮ belirti ortaya çıktığını duyurdu.İngiliz bilim insanları, son bir ay içerisinde Kovid-19 teşhisi konulan hastalarda saç kaybı ve konjonktivit (pembe göz) belirtileri ortaya konulduğu belirtildi.

Bu varyantın gözde bulunan ACE2 enzimlerini etkilediğini dile getirdi.

KONJONKTİVİT NEDİR?

Halk arasında pembe göz ya da kırmızı göz hastalığı olarak bilinen konjonktivit, gözdeki şeffaf dokunun ve göz kapaklarının iltihaplanması olayına denir. Bu rahatsızlık gözde kanlanmaya yol açar.

SAÇ DÖKÜLMESİNE NEDEN OLUYOR

Öte yandan Amerikan Dermatoloji Birliği Akademisi de Kovid-19ʹun son dönemde öne çıkan semptomlarından birinin de saç dökülmesi olduğunu duyurdu.Omicron varyantının en sık görülen belirtileri ise, burun akıntısı, boğaz ağrısı ve baş ağrısı.

DAHA BULAŞICI AMA DAHA HAFİF ATLATILIYOR

Omicronʹun diğer mutasyonlara kıyasşa daha bulaşıcı olduğu ancak daha hafif atlatıldığı belirlendi.Bilim insanları, Omicron varyantının daha düşük şiddette seyretmesini, hem bu varyantın özelliklerine hem de aşı ve enfeksiyon sayesinde artan bağışıklığa bağlıyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Omicronʹun, iki, yeni, ʹgaripʹ, semptomu, ortaya, çıktı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı