301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
27 Ağustos 2021 - Cuma 16:50 Bu haber 307 kez okundu
 
Nennioğlu: Hekimlerin de döner sermaye hakkı kaybolmayacak
Nennioğlu: Hekimlerin de döner sermaye hakkı kaybolmayacak
SAĞLIK Haberi


Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, döner sermaye ödemelerinde hekimlerin hakkının da kaybolmayacağını söyledi.

Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, 6.Dönem Toplu Sözleşmesi’nin Sağlık ve Sosyal Hizmet bölümünün sonunda tabip dışı personelin sabit ek ödemesinin yüzde 20 artırımlı ödeneceğinin hükme bağlandığını söyledi. Nennioğlu, “Bu konu sağlık çalışanları açısından çok ciddi bir kazanımdır. Yardımcı hizmetler sınıfı ve genel idari hizmetler ile hiç performans alamayan sağlık çalışanlarına üst düzeyde fayda sağlayacaktır.” dedi.

 

Tabiplerin de yüzde 20 artırımlı ücret alabilmeleri için mücadelelerinin sürdüğünü kaydeden Nennioğlu, tabip dışı çalışanların garanti gelirleri arttığı için tabiplerin ek ödemesinin azalacağı algısı oluşturulmaya çalışıldığını bildirdi.

Nennioğlu, şunları kaydetti: “Halbuki sabit ödemeler performanstan ayrı hesaplanıp, daha sonra performanstan mahsup edilir. İlgili yönetmeliğe göre; Dağıtılabilecek döner sermaye tutarının belirlenmesi (Madde 8-1) ‘Döner sermaye komisyonu, uluslararası sağlık hizmetleri kapsamı dışındaki dağıtılacak tutarı (karar alınan tutar), sağlık tesisinin o dönemde bu kapsamda elde ettiği gayrisafi hasılattan öncelikle Hazine payı, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (k) bendi gereğince ayrılacak pay ile Bakanlık merkez payı ayrıldıktan sonra kalan miktarın 209 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasında belirlenen oranın sağlık tesisi kalite katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktarı geçmeyecek şekilde belirler.’ şeklindedir.  Görüleceği gibi sabit ödemeler genel olarak performansı etkilemeyecektir. Bu hususun takipçisi olacağız.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Nennioğlu:, Hekimlerin, de, döner, sermaye, hakkı, kaybolmayacak,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı