301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
11 Mart 2023 - Cumartesi 21:44 Bu haber 258 kez okundu
 
Nennioğlu: Depremzede sağlık çalışanları 30 gün idari izinli sayılsın
Nennioğlu: Depremzede sağlık çalışanları 30 gün idari izinli sayılsın
SAĞLIK Haberi


Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, depremzede sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini aktardı.

Adana Şehir Hastanesi önünde bir araya gelen Sağlık-Sen Adana Şubesi üyeleri basın açıklaması yaptı. Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu hazırlanan basın metnini okuyarak depremzede sağlık çalışanlarının durumlarına dikkat çekti. Nennioğlu, Adana Şehir Hastanesi, Adana Seyhan Devlet Hastanesi, Adana Çukurova Devlet Hastanesi, Yüregir Devlet Hastanesi, Kozan Devlet Hastanesi, Ceyhan Devlet Hastanesi ve 10 yakın alanda kurulan sahra hastanelerinde birçok depremzede vatandaşımız tedavi edilerek devletin gücünün htirildiğini anlattı.

Sağlık çalışanlarının hem depremzede, hem sağlık çalışanı olduğunu aktararak, “Adana'da birçok kamu kurumunda çalışan memurlar deprem riskinden dolayı işyerlerine gitmemiş ya şehirden ayrılmış ya da bir yakınlarına sığınmışlardır. Afet de sağlık çalışanlarımız sanki onlar depremi yaşamamış gibi, sanki onların evleri hasarlı değilmiş gibi, sanki onların arkada bıraktıkları çoluk çocukları yokmuş gibi hastanelere koşarak normal zamandan daha fazla insanüstü gayretle hizmete devam etmişlerdir. Sağlık çalışanları hem depremzede hem de sağlık çalışanıdır. Depremde etkilenen evleri deprem özürlü olup çadırda veya diğer barınma yerlerinde kalan karı koca sağlık çalışanları küçük çocuklarını bırakacak bir yerleri olmadığı halde idari izin bile alamamışlardır” dedi.

Depremde canla başla çalışan sağlık çalışanlarının 30 gün idari izinli sayılmasını talep ettiklerini belirten Nennioğlu, “Adana’da sağlık çalışanları ilk günden beri hastanede kalarak gece gündüz çalışmışlar ve çok yorulmuşlardır. Depremden etkilenen sağlık çalışanları fiziki ve psikolojik olarak çok yıpranmıştır. Dinlenmeye ihtiyaç vardır. Bunun için depremde canla başla çalışan sağlık çalışanlarına 30 gün idari izin talep ediyoruz. Ayrıca çok yorulan sağlık çalışanlarını dinlendirmek için taze kan olarak, Ocak ayında ataması yapılan ancak ÇKYS düşmeyen kardeşlerimizin derhal göreve başlatılması,30 bin sağlık çalışanının atamasının bir an önce yapılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Balcalı hastanesindeki çalışanların durumlarından da bahseden Nennioğlu, “Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi çalışanları hem evlerinden hem de hastanelerinden oldular. İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte inanıyoruz ki devlet büyüklerimiz sağlık çalışanlarının hem hastane hem de konut işini çözeceği konusunda güvenimiz tamdır. Sağlık çalışanlarına sağlam güvenilir ve uygun fiyata kalıcı konut sağlanması, talep ediyoruz. Böyle felaketleri ülkemizin bir daha yaşamamasını temenni ederken stratejik önemi bu gün bir kez daha anlaşılan  sağlık çalışanlarımıza millet ve devlet adına vefa borcumuzu ödemek için  TOKİ den Adana'da yapılacak olan toplu konutlarda sağlık çalışanlarımıza pozitif bir ayrımcılık yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

Sağlık çalışanları için depreme dayanıklı binalar yapılması konusunda bir çalışmayı başlatmak istediklerini aktaran Nennioğlu, “Olmazsa yine onların koordinasyonunda  gösterecekleri bir konumda  Adana Sağlık - Sen Şubesi olarak sağlık çalışanlarımız için depreme dayanıklı binalar yapılması için bir çalışmayı başlatmak istiyoruz. Deprem bölgesinde sağlık hizmeti sunumunda aksaklık yaşanmaması için geçici olarak görevlendirilecek sağlık çalışanını bölgede bulunduğu sürenin tamamı aktif çalışma süresi olarak sayılmalıdır.  Depremde başka birimlerinde görevlendirilen çalışanlarının maddi kayıplarına engel olunması talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bekir Nennioğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Diğer illerimizden deprem bölgesine tayin olmak isteyen sağlık çalışanlarının kadroları hiç bir koşul aranmadan afet bölgesine naklen atanmalıdır.  Depremin ilk anından itibaren kendileri de birer depremzede olmalarına rağmen bölgede fedakarca sağlık hizmetini sunmaya devam eden sağlık çalışanlarına 1  derece  ilerlemesi yapılmalıdır.  Deprem bölgesinde çalışmaya devam eden tüm sağlık çalışanlarına en az 1 yıl süre olmak üzere bölgede yaşam ve çalışma koşulları normale dönene kadar çift taban maaş ödenmelidir.   Depremden etkilenen tüm sağlık çalışanlarına yaşanan afetin olumsuz etkilerinin bir nebze azaltılabilmesi için en az 10 maaş acil yaşam yardımı yapılmalıdır.”  

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Nennioğlu:, Depremzede, sağlık, çalışanları, 30, gün, idari, izinli, sayılsın,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı