301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Aralık 2025 - Salı 20:40 Bu haber 11 kez okundu
 
Mimarlar Odası’ndan dayanışma örneği
Mimarlar Odası’ndan dayanışma örneği
AKTUALİTE Haberi


Mimarlar Odası, 2026 yılında da köklü bir mücadele geleneğine uygun hareket edecek

ADANA - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Canan Aksu, 2026 yılında da üyelerin özlük haklarını korumaya, mesleki dayanışmayı güçlendirmeye ve Adana’nın daha yaşanabilir, sağlıklı ve çevresel sorunlardan arınmış bir kent olması için üzerlerine düşen sorumlulukları kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.

“KÖKLÜ BİR MÜCADELE GELENEĞİNİN TEMSİLCİSİYİZ”

Yeni yıl öncesinde Mimarlar Odası Adana Şubesi binasında üyelerle bir araya gelerek dayanışma örneği sergileyen Başkan Canan Aksu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mimarlar Odası’nın yalnızca bir meslek örgütü değil, aynı zamanda kent, çevre ve toplum yararını önceleyen köklü bir mücadele geleneğinin temsilcisi olduğunu vurguladı. Aksu, Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin geçmişten bugüne Adana’nın planlama süreçlerinde, kentsel dönüşüm uygulamalarında, kültürel mirasın korunmasında, afetlere dayanıklı kentler oluşturulması mücadelesinde ve çevresel tahribata karşı verdiği mücadelelerle kamu yararını savunduğunu hatırlattı. Başkan Aksu, şubenin, meslek etiğini esas alan duruşuyla, rant odaklı projelere karşı bilimsel ve teknik veriler ışığında mücadele verdiğini ifade etti.

TOPLUM YARARINA DİKKAT ÇEKTİ

“Adana’nın doğal, kültürel ve tarihi değerlerini korumayı ilke edinmiş bir meslek örgütü olarak, geçmişten gelen deneyimlerimiz ve birikimimizle 2026 yılında da sorumluluk almaya devam edeceğiz” diyen Aksu, kentleşme politikalarının toplum yararı doğrultusunda şekillenmesi için ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla diyalog içinde olacaklarını, gerektiğinde ise hukuki ve demokratik mücadele yollarını kararlılıkla kullanacaklarını söyledi.

Başkan Aksu, Mimarlar Odası Adana Şubesi’nin tarihsel misyonu gereği; insandan, doğadan, çevreden ve kamusal mekânlardan yana bir tavırla hareket etmeyi sürdüreceğini belirterek, “Mesleğimizi yalnızca yapı üretme faaliyeti olarak değil, toplumsal sorumluluk bilinciyle ele alıyoruz. Bu anlayışla 2026 yılında da meslektaşlarımızla omuz omuza, Adana için, kentlerimiz için ve geleceğimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Aksu, 2026 yılının başta mimarlık mesleği olmak üzere Adana’ya ve Türkiye’ye sağlık, mutluluk ve başarılar getirmesi dileğinde bulundu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Mimarlar, Odası’ndan, dayanışma, örneği,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı