301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Eylül 2022 - Çarşamba 22:39 Bu haber 471 kez okundu
 
Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül: Kamu çıkarlarını savunmayı sürdüreceğiz
Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül: Kamu çıkarlarını savunmayı sürdüreceğiz
AKTUALİTE Haberi


Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Sedat Gül, hukuksuz kararlarla meslek odalarının kamu çıkarlarını savunma mücadelesinin engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü. Gül, herşeye rağmen kamu çıkarları ve meslek ilkelerini savunmayı sürdüreceklerini söyledi.

Gül, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın İçişleri Bakanlığı’nca memuriyetten men edilmesine yönelik kararı değerlendirirken, bunun doğrudan doğruya kent hakları, kamu çıkarları ve meslek ilkeleri doğrultusunda mücadele veren meslek birliklerini hedef aldığını vurguladı. Gül, “Bu kararlardan  memnuniyet duyanlar toplumun eşitlik ve adalet bekleyen kesimleri değil, talan ve rant politikalarının sahipleri ile bu politikalardan medet umanlardır” dedi. 


 Gül, şöyle devam etti: “Ancak kamu kurumlarının aldığı bu gibi kararlar ve yargıdan çıkan bazı hukuksuz kararlar, meslek odalarının savunusuna karşı sadece rant ve talan politikalarının sahipleri ve bu politikalardan çıkar elde edenleri memnun etmektedir. Rant, talan ve peşkeş girişimlerine karşı mücadelemiz sürecektir. Bu gibi kararlar kamu çıkarlarına aykırı imar, plan ve uygulamalara karşı bilimsel şehirleşme odakları mücadelemizi engellemek yerine, mücadele azmimizi artıracaktır.” 


Gül, TOGO Kuleleri'ne karşı mücadele eden  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan üzerinden verilen kararın mesleki ve toplumsal sorumluluklarını yerine getiren meslek odalarına da bir gözdağı olduğunu öne sürdü. Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesleğimiz, kentlerimiz ve ülkemiz için onurlu yürüyüşümüzün yükselerek devam edeceğini vurguluyor; kamu görevi yürüten meslektaşlarımızın ve yöneticilerimizin; tutuklama, baskı, istifaya zorlama, görevden uzaklaştırma, ihraç gibi yöntemlerle yürütülen cezalandırma ve itibarsızlaştırılma kararlarını kınıyor ve reddediyoruz. Kamu ve toplum yararına çalışmalarımızı, demokrasi ve hukuk mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Mimarlar, Odası, Adana, Şube, Başkanı, Sedat, Gül:, Kamu, çıkarlarını, savunmayı, sürdüreceğiz,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı