301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Nisan 2021 - Pazar 21:35 Bu haber 681 kez okundu
 
MEHMET SEZER: "ABD BÜYÜK YALANA ORTAK OLDU"
MEHMET SEZER: "ABD BÜYÜK YALANA ORTAK OLDU"
ADANA Haberi


SOYKIRIM; ABD’NİN HEM UZMANLIK ALANI HEM DE EN BÜYÜK YALANIDIR

MEMUR-SEN'DEN ABD'NİN SOYKIRIM KARARINA SERT TEPKİ

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer, ABD'nin, Ermeni Diasporası ve Türkiye düşmanı diğer çevrelerin baskına boyun eğerek Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak nitelemesine sert tepki gösterdi.

ABD’nin açıklamasını Türkiye merkezli jeo-politikte yaşanan değişimlere ve gelişmelere karşı cevap ver(eme)me durumunun da yansıması olarak niteleyen Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, soykırımın ABD’nin kuruluşundan bugüne kendi ülkesinde ve dünyanın birçok bölgesinde icra etmekten imtina etmediği uzmanlık alanı olduğunu vurguladı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada Sezer;

"ABD’nin de Başkanının da 1915’e dair konuşma hakkı yoktur. Türkiye’nin “ortak tarih komisyonu kurulması” teklifine destek vermeye yanaşmayan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 1915 olaylarına dair değerlendirmesini bilinçli şekilde ıskalayan, kendi ülkesinin tarihçilerinin konuyla ilgili söylemlerine kulak tıkayan devletin de o devletin Başkanının da söylediği sözün, kullandığı kavramın anlamı ve geçerliliği yoktur.

ABD’nin ve özellikle de Başkanının Ermeni Diasporası'nın gönlüne/gözüne girme hedefiyle tarihe dair büyük yalan ve diplomatik zemine yönelik kapsamlı hezeyan üretme çabasını; anlamsız, ahlaksız ve akılsız bir tavır olarak görüyoruz. Biden'ın açıklamasını; ABD'nin güvenilmezliğinin tesciline, müttefik sıfatının tenkisine gerekçe sayıyoruz. Devletimizin ve hükümetimizin konuyla ilgili ABD'ye karşı tutumunu destekliyor, 1915 olaylarına yönelik duruşunu ve konumunu doğru buluyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD ve Başkanı'nın, tarih konusunda akreditasyon kurumu ya da öznesi olmadığını, hepsinden önemlisinin de Türkiye’nin de eski Türkiye olmadığını sözlerine ekleyen Başkan Mehmet Sezer açıklamasını; "Türkiye’nin yetkili emek örgütü ve yetkin sivil toplum örgütü Memur-Sen olarak; Türkiye’nin yönünü değiştirmeye, gücünü eksiltmeye, bölgede ve yerkürede yürüttüğü insani faaliyetleri engellemeye dönük her tür girişime karşı nasıl mücadele etmişsek bu konuda da hem fiili hem de fikri zeminde milletimizin hukukunu, ecdadımızın onurunu, medeniyetimizin ve tarihimiziz ahkamını korumakta da aynı şekilde kararlı, öncü ve paydaş olacağız" sözleriyle tamamladı.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: MEHMET, SEZER:, "ABD, BÜYÜK, YALANA, ORTAK, OLDU",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı