301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Temmuz 2021 - Çarşamba 20:57 Bu haber 518 kez okundu
 
Medya’da 15 Temmuz ve Ömer Halisdemir duyarlılığı!
Medya’da 15 Temmuz ve Ömer Halisdemir duyarlılığı!
AKTUALİTE Haberi


15 Temmuz Darbe Girişimi ve Şehit Ömer Halisdemir ile ilgili medya yansımalarını inceleyen Medya Takip Merkezi (MTM) araştırma sonucuna göre; darbe kalkışması ve buna karşı verilen direniş, 5. yılında da gündemden hiç düşmüyor!

 

Türk tarihinin son yıllarda yaşadığı en büyük olaylardan biri olan 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde, 251 vatandaşımız şehit düşerken, 2 bin 196 vatandaşımız da gazi oldu. Gerek asker gerekse halkın direniş ve mücadelesi ile darbe kalkışması engellenerek, darbecilere geçit verilmedi. Darbe yanlısı 8 binden fazla askeri personelin, 35 uçağın, 3 geminin, 37 helikopterin, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi ve sonrasında verilen topyekûn direniş, Türkiye’nin demokratik yaşama bağlılığı anlamında siyasi tarihimizde kalıcı izler bıraktı.

 

Darbe girişiminin ardından birçok kurumda FETÖ ile iltisaklı memurlar açığa alınarak soruşturma geçirdi. İçişleri Bakanlığı verilerine göre; yakın zamana kadar toplam 613 bine yakın kişi hakkında FETÖ’den işlem yapılırken, bunların 293 bine yakını gözaltına alındı, 97 bine yakın kişi ise tutuklandı. Firari sayısı ise 25 bini aşmış durumda. 2016’dan bu yana devam edegelen soruşturmalar sonucunda, kalkışmada yer alan ve kalkışmayı destekleyen isimlerin tespiti, tutuklanması ve ihraç edilmesi işlemleri de sürüyor.

 

Medya soruşturmalar ve davaları yakından takip ediyor!

 

Tüm dünyanın ayakta alkışladığı direniş mücadelesinde, direnişe katılan herkes gibi darbeci tuğgenerali vurarak kalkışmanın seyrini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir de tüm medya mecralarında minnetle anılıyor. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin üzerinden 5 yıl geçmiş olmasına rağmen, medyada konuya dair haberler sıklıkla yer bulmaya devam ediyor.

 

Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından 10 bini aşkın yayın üzerinden yapılan taramalara göre; son bir yılda 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Ömer Halisdemir konusu; basın, TV ve internet mecraları toplamında 204 bin 10 haberde yer buldu. Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya takip servisi DigiLup verilerine göre ise; Sosyal medyada son bir ayda 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili 158 bin 500, Ömer Halisdemir ile ilgili olarak da 3 bin 500 yorum ve paylaşım yapıldığı görüldü.

 

En fazla haber internet ve yazılı basında yer aldı!

Haberlerin mecra dağılımına bakıldığında ise internetin; hem 15 Temmuz Darbe Girişimi hem de kahraman Şehit Ömer Halisdemir konusunda daha fazla habere yer verdiği görülüyor. İnternet mecrasında 15 Temmuz ile ilgili 138 bin 277 haber yer alırken, Şehit Ömer Halisdemir ile ilgili olarak da 21 bin 38 habere yer verildi. Her iki konuda da ikinci en çok haberin yer aldığı mecra olan yazılı basında ise 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne 24 bin 182 haberde değinilirken; Ömer Halisdemir ile ilgili olarak da 1.796 habere yer verildi. Listenin 3. sırasında yer alan televizyonda ise 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili 18 bin 375, Ömer Halisdemir ile ilgili olarak da 342 haber yayınlandı.

 

Yazılı basında en çok haber yerel yayınlarda çıktı!

Konuya en çok yer verilen yazılı basın detayına bakıldığında ise; yerel yayınlar, her iki konuda 17 bin 119 habere imza atarak toplam 7 bin 604 haberin işlendiği ulusal yazılı basına göre daha fazla habere yer vermiş görünüyor.

 

MTM Hakkında:
Piyasada rekabet edebilme ölçüsünün sermayeden bilgiye dönüşmesiyle birlikte, şirket ve kuruluşların bilgiye erişim hızının da var olma ve büyümenin en önemli unsuru olduğu görülüyor.

 

Bu açıdan bakıldığında günümüzde bilgiyi hızlı ve doğru kullanamayan devasa şirketlerin bir anda yok oldukları, hızlı bilgi kullanabilen pek çok yeni kurulmuş küçük şirket ve kuruluşun ise kısa zamanda birer dünya devine dönüştüğüne tanık oluyoruz. Devasa bir bilgi deryasına dönüşmüş günümüzde, görülüyor ki, bilgiyi kullanmak parayı kullanmanın önüne geçmiş durumda. Bu durumda bilgiye sahip olabilmek ayrı bir uzmanlık ve teknolojiyi gerektiriyor. MTM Medya Takip Merkezi bu bağlamda size, çalıştığınız sektör, bölge ve piyasa hakkında en yeni verileri anında ulaştırıp sabahın erken saatlerinde istediğiniz tüm bilgileri ayrıştırılmış bir şekilde ekranınızda görebilme imkânı sağlıyor.

 

Medya takibi, ölçümlemesi ve analizi alanında hizmet vermek üzere 1999 yılında kurulan MTM Medya Takip Merkezi, merkezi İstanbul Dünya Ticaret Merkezi olmak üzere, (şubeleri, temsilcilikleri ve çalışma partnerleri aracılığı ile) Türkiye’nin her yerine ulaşabilen bir servis ve iletişim ağı kurmuştur. Aynı zamanda Azerbaycan ve Almanya’da da şubeleri bulunan şirketimiz uluslararası alanda da medya takip hizmeti veriyor.

 

En geniş anlamda geleneksel medya (TV, Gazete, Dergi, Radyo) takibi, dijital ve sosyal medya takibi yapan MTM, geliştirdiği Medya Bilgi Rehberi, Etkinlik Takvimi, Online TV Arşivi ve Youtube Video Takibi servisi ile de kendine özgü bir kuruluştur.

 

23 bini aşan sayıda, yazılı basın, TV, radyo yayını, Youtube kanalı ve internet medyasını takip eden Medya Takip Merkezi, Türkiye ve Dünya’da çeşitli sosyal medya mecralarını dinleyip ölçümleyerek raporlama hizmeti sunuyor. Günlük 190 binden fazla sözcük, anahtar kelime ve keyword işleyen kurumumuz, 604 bin 800’den fazla haber, reklam verisi kaydederek, 15 binden fazla da gazete ve dergi sayfası işleyen, Türkiye’yi Dünyaya, Dünyayı da Türkiye’ye yansıtan uluslararası hizmet veren bağımsız ve tarafsız bir medya takip ve ölçümleme kuruluşudur.

 

Uluslararası platformda da getirdiği yeniliklerle büyümeyi hedefleri arasında tutan ve çalışmalarını bu yönde sürdüren MTM, tam üyesi olduğu AMEC (İletişim Ölçme ve Değerlendirme Uluslararası Birliği) ve FIBEP (Uluslararası Medya Takip Şirketleri Federasyonu) gibi uluslararası kuruluşlar ve üyeleri ile global anlamda işbirliğini günden güne geliştirerek, açık fikirliliğini ve yenilikçi bakış açısını hep taze tutmaktadır.

 

Uzun uzun bilgi toplamaya zaman harcamayın,

İsabetli kararlarınız için:

İhtiyacınız olan bilgileri, analizleri, raporları biz verelim, kararları siz verin…

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Medya’da, 15, Temmuz, ve, Ömer, Halisdemir, duyarlılığı!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı