301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Ekim 2022 - Çarşamba 22:05 Bu haber 263 kez okundu
 
MASA TENİSİNİN AMİRAL GEMİSİYİZ!
MASA TENİSİNİN AMİRAL GEMİSİYİZ!
SPOR Haberi


Bu yıl iki önemli kupa alan Çiltar Masa Tenisi İhtisas Kulübü, daha büyük başarılara imza atmak için yeni destekçiler arıyor.

Türkiye Masa Tenisi Süper Ligi Şampiyonu olan ve Masa Tenisi Türkiye Kupası’nı almayı başaran Çiltar Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkan Yardımcısı Kemal Sağ, “Bizim bu yılki kazandığımız başarıyı Adana Demirspor yakalasaydı; bir hafta Adana’da yer yerinden oynardı. Büyük ve önemli bir başarı elde etmemize rağmen, birileri elimizden tutup sponsor olsun diye bekliyoruz” dedi. 

Çiltar Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkanı Dr. Ali Türemiş, Başkan Yardımcısı Kemal Sağ, Masa Tenisi İl Temsilcisi Taci Menteş, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adana Şube Başkanı Mustafa Boz ile birlikte Divan Otel’de basın mensupları ile biraraya geldi.  


ARSA TAHSİS ETSİNLER MASA TENİSİ SALONU YAPALIM 

Çiltar Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkan Yardımcısı Kemal Sağ, masa tenisine emek verdiklerini ancak bu sporu kamuoyuna yeteri kadar anlatamadıklarını bildirdi.Masa tenisinin parkinson ve alzheimer hastalıklarına karşı koruyucu etkisi olduğunu anımsatan Kemal Sağ, yerel yöneticilerin arsa tahsis etmeleri halinde, 32 masa kapasiteli yanında Alzheimer hastanesi olan bir salon yapmayı planladıklarını kaydetti. 


Masa tenisinde en büyük desteği; çilek tarımı üretimi yapan ve sektörde önemli bir yere sahip Dr. Ali Türemiş’in sahibi olduğu Çiltar’ın verdiğini kaydeden Sağ, Dr. Ali Türemiş ve yönetim kurulu üyesi eşi Prof. Dr. Nurgül Türemiş’e teşekkür etti. 


Sağ, 19-20 Kasım 2022’de Çukurova Üniversitesi’ndeki Spor Salonu’nda Türkiye Süper Ligi’nin 2’nci etabının yapılacağına dikkat çekerek, masa tenisi severleri çağırdı. 

 

BAŞARILARIMIZ ARTACAK 

Kemal Sağ, Adana’nın şu anda masa tenisinde “Amiral Gemisi” olduğunu belirterek, “Öyle böyle değil, Fenerbahçe’yi, İstanbul Büyükşehir’i, Beşiktaş’ı ve ciddi takımları geride bırakarak şampiyon olduk. Öyle basit bir şampiyonluk değil. Bu başarıyı bir de 2010’lu yıllarda göstermiştik. Çiltar Firması’nın desteğiyle tekrar Amiral Gemisi olduk ve bu başarıların daha büyüyerek gelişeceğini müjdeleyebilirim” diye konuştu.  


ITTF BAŞKANI SÖRLİNG MART’TA ADANA’YA GELİYOR

Kemal Sağ, geçen yıl düzenlenen Veteranlar (30 Yaş Üzeri) Turnuvası sayesinde yalnızca Türkiye’de değil Dünya’da da adlarını duyurduklarını bildirdi. Sağ, 16 ülkeden 350 sporcunun Adana’da yarıştığını kaydederek, 2023 yılı 11-12 Mart tarihlerinde yapılacak Veteranlar Turnuvası’na Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling’in de hem onur konuğu hem oyuncu olarak katılacağını müjdeledi. Sağ, Sörling’in Adana Turnuvası’nı uluslararası hale getiren isim olduğunu da vurguladı. 


ÇİLTAR, BÜYÜK BİR KÜLFETİ OMUZLUYOR ANCAK SPONSORA VE DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR 


Sağ, şunları kaydetti: “Adana’da sadece masa tenisi oynanan bir salon yapmak ve bu salonda uluslararası düzeyde müsabakalar tertip etmek istiyoruz. Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ın isteğiyle yeni yapılan stadyumun Güney kale arkası loca katında 850 metrekare bir salonumuz var. Ancak salon konusunda çok ciddi sıkıntı içerisindeyiz. Adana’nın masa tenisi salonuna çok büyük ihtiyaç var. Adana’da 2 bin 500 lisanslı sporcu var. Şu anda 400 civarında faal sporcumuz var. Türkiye liglerinde oynayan 6 takımı olan başka il var mı, kesinlikle yok. Bu masa tenisi açısından çok önemli. Desteğe ihtiyacımız var. Çiltar büyük bir külfeti sırtlıyor ama bir çiçekle bahar gelmez, bizim başka çiçeklere ihtiyacımız var ki bakınca güzel bir olay yaşayalım. Yerel yönetimler bize bir arsa gösterirlerse; 29-49 yıllık tahsisli bir yer gösterirlerse biz Çiltar Masa Tenisi İhtisas Kulübü olarak Adana’ya 16+16’lık 32 masalık bir salon yapmayı da burada taahhüt ediyoruz. Biz bina yapın demiyoruz, bize yer gösterin salon yapalım diyoruz. Masa Tenisi’nde Türkiye’nin en iyi oyuncuları Adana’dan. Şu anda Türkiye’nin en iyi erkek oyuncusu Talha Yiğenler Adanalı. En iyi kadın oyuncusu Sibel Altınkaya Adanalı. Ve şu anda Çiltar takımlarında çeşitli kategorilerde oynayan 15 civarında sporcumuz var. Hangi branşta var bu kadar, mümkün değil.” 

 

ADANA’YI İYİ TEMSİL ETME ÇABASINDAYIZ 

Masa Tenisi İl Temsilcisi Taci Menteş, Adana’nın masa tenisinde başarılı olduğunu anımsatarak, bu sporu daha güçlü hale getirme çabalarını sürdürdüklerini söyledi.  


Çiltar Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkanı Dr. Ali Türemiş, Adana’da  6 Masa Tenisi Takımı  olduğunu anımsatarak, Süper Lig’de 3; 1.2. ve 3. Lig’de 1’er takımın olduğunu bildirdi. Türemiş, bu yıl elde edilen başarıdan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Her zaman Adana’yı en iyi şekilde temsil etme hedefindeyiz” dedi. 


TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer, salon sporlarında elde ettiği başarılardan Çiltar Masa Tenisi İhtisas Kulübü’nü kutladı. Hoşfikirer, “Adana bir spor şehri, her spor dalında başarılar elde etmiş. Masa tenisi için de yerel yöneticilere ve siyasilere önemli görevler düşüyor, biz elimizden geleni tanıtım noktasında omuzlamaya hazırız” dedi. 


ASGD Adana Şube Başkanı Mustafa Boz da Adana’da her branş için tesis sorunu yaşandığını anlatarak başarılarından dolayı Çiltar’ı tebrik etti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: MASA, TENİSİNİN, AMİRAL, GEMİSİYİZ!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı