301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
10 Mart 2024 - Pazar 22:57 Bu haber 149 kez okundu
 
MAHMUT ERASLAN: "BU RAMAZAN KARDEŞLİĞE ÇAĞRIMIZ VAR"
MAHMUT ERASLAN: "BU RAMAZAN KARDEŞLİĞE ÇAĞRIMIZ VAR"
DÜNYA Haberi


İHH RAMAZAN’DA 60 ÜLKEDE YARDIM ÇALIŞMALARINDA BULUNACAK

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında Türkiye dâhil 60 ülkede yardım çalışmalarında bulunacak. Bu yılki faaliyet sloganını “Ramazan Kardeşliğe Çağrı” olarak belirleyen vakıf; iftariyelik ikramları, zekât, fitre, fidye, kumanya ve bayramlık elbise dağıtımlarıyla 3 buçuk milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan; "İftariyelik ikramlarında ve kumanya dağıtımlarında bulunacak, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlıklar hediye edeceğiz. Ayrıca, bağışçıların zekât, fidye ve fitreleri de vakıf tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağız. Tüm hayırseverlerin desteğini bekliyoruz" dedi.

Türkiye’nin en büyük uluslararası yardım organizasyonu olduklarını hatırlatan Eraslan açıklamalarını şöyle sürdürdü; "İHH olarak yapacağımız yardım çalışmalarımızda Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya, Orta Doğu ve Doğu Avrupa’daki 3 buçuk milyon kişinin istifade etmesi hedefliyoruz.

800 TL olarak belirlenen kumanya paketlerinin de Türkiye’nin 81 ilinde toplam 50 bin aileye, yurt dışı çalışmaları kapsamında da toplamda 45 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda kumanyası ulaştırılmasını hedefliyoruz. Kumanya paketlerinin içeriği, dağıtım yapılacak ülkelerin beslenme alışkanlıkları dikkate alınarak oluşturuluyor. Türkiye’de dağılacak kumanya paketlerinin içerisinde; Pirinç, şeker, reçel, nohut, bulgur, kırmızı mercimek, ayçiçek yağı, makarna, arpa şehriye, tel şehriye, tuz, yeşil mercimek, çay, kuru fasulye, pirinç, un, zeytin olacak."

Eraslan, vakıf tarafından yurt içinde ihtiyaç sahibi 15 bin aileye de gıda kartı dağıtılması planlandığını vurgulayarak; "Bağışçılar, yapacakları 130 TL’lik destekle bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek. Ramazan çalışmaları kapsamında vakıf tarafından çocuklara yönelik çalışmalar da planlandı. Bu çerçevede, yurtiçi ve yurtdışında 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edilecek. Hayırseverler, 750 TL’ye bir çocuğun bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek. Ayrıca, Ramazan ayı boyunca yetimlere yönelik iftar programları ve 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’ne özel programların düzenlenmesi de hedefliyoruz" dedi.

Hayırsever vatandaşların Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yüzünü İHH aracılığı ile güldürebileceklerini hatırlatan Adana İHH Başkanı Mahmut Eraslan; Hayırseverlerimiz bizlere 0322 351 42 41 numaralı telefonlarımızdan ulaşabilirler. Ayrıca Adana Valiliğimizden izinli olarak açtığımız TR94 0020 5000 0956 2986 2000 03 IBAN numaralı hesabımıza da bağışta bulunabilirler. Ben şimdiden yetimlerin, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin daha çok güleceği bir Ramazan ayı dileğimle tüm Müslümanların bu mübarek ayını tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: MAHMUT, ERASLAN:, "BU, RAMAZAN, KARDEŞLİĞE, ÇAĞRIMIZ, VAR",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı