301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Kasım 2021 - Pazartesi 19:42 Bu haber 519 kez okundu
 
Liderler Çukurova Üniversitesinde
Liderler Çukurova Üniversitesinde
AKTUALİTE Haberi


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından “Geleceğin Liderlerini Yetiştiren Çukurova Üniversitesine Liderlik Sırlarını Paylaşmaya Geliyorlar” başlıklı eğitim semineri düzenlendi.

 

Çukurova SEM Tarafından gerçekleştirilen eğitim seminerine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, SEM Müdürü Prof. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılışında Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel konuşmasına “Bir Çukurova Üniversitesi mezunu olarak, Üniversitemizin hangi değerler çerçevesinde öğrenci yetiştirdiğini çok iyi biliyor ve üniversitemle gurur duyuyorum” sözleriyle başladı. Liderliğin günümüzde, gerektiğinde ezberleri bozmak anlamına geldiğine işaret eden Prof. Dr. Tuncel, geleceğin liderlerini kendi içyapılarından yetiştirmeyi hedefleyen kurumların hızla değişen iş dünyasının taleplerini karşılamada ve aranılan mezunlar verme konusunda başarılı olacağını söyledi.

Prof. Dr. Tuncel, içinde bulunduğumuz rekabetçi dünyada liderlik vasıflarını öğrencilerine kazandırmanın, temel mesleki yetkinlikleri öğretmek kadar önem taşıdığını vurguladı.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Değişime Hazırlıklı, Donanımlı Mezunlar Vermek İçin Çalışıyoruz”

Liderliğin bir unvan değil, bir kabiliyet olduğuna da işaret eden Prof. Dr. Tuncel öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“Kişiliğin çok önemli olduğu bu kabiliyeti geliştirmek için Üniversitemizde öğrenciliğiniz süresince kazandığınız vizyon ve değerler, aynı zamanda bir ekibin parçası olarak paylaşma ve dayanışma anlayışı, bir birey olarak da topluma karşı görev ve sorumluluklarınızı yerine getirmek sizlere liderlik yolunda önemli katkılar sağlayacaktır. Sık sık duyduğumuz öngörülere göre önümüzdeki 25 yıl içinde bugün var olan mesleklerin en az yarısı olmayacak veya isimlerini dahi duymadığımız meslekler ortaya çıkacak. Her şeyin köklü bir şekilde dönüşeceği bu dönemde bizler değişime hazırlıklı donanımlı mezunlar vermek için çalışıyoruz. Sizlerden beklentilerimiz çok yüksek, liderlik özelliklerini kazanabilmek için ihtiyacınız olan gücün buradan aldığınız eğitim ve birbirinizle olan dayanışmanız olduğunu unutmayın. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen hocalarımıza ve konuşmacı olarak aramızda bulunan konuklarımıza katkılardan dolayı Üniversitemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum”

 

Liderler Tecrübelerini Öğrencilerle Paylaştı

Merkez Müdürü Prof. Dr. Yusuf Halefoğlu da öğrencilerin, iş yaşamındaki insanlarla bir araya gelmesini amaç edindiklerini ifade ederek bir günlük zirvede, öğrencilerin özellikle özel sektörde şu anda liderlik pozisyonunda olan kişilerin tüm tecrübelerini alarak kendilerine liderlik etmelerinde bir katkı sağlamasını amaçladıklarını söyledi.

Prof. Dr. Halefoğlu programa katılan konukların alanlarında en iyiler olana kadar tüm tecrübelerini paylaşarak öğrencilerin motivasyonunu artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarını ardından moderatörler Prof. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu ve Qmark Danışmanlık Kurucusu Yazar Mehmet Özel deneyimlerini öğrencilerle paylaşırken, Çelebi Hava Servisi Türkiye, Genel Müdürü Osman Yılmaz, DHL Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü İlknur Beyazıt, Yapı Kredi Bankacılık Akademisi Direktörü Demet Kurtoğlu Gençalp, Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Çağlayan Bakaçhan, Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Bölge Müdürü Sencer Özgür konuşmacı olarak katıldı. Öğrenciler konuşmacılara staj, işe alım süreçleri, CV hazırlama gibi birçok sorular yönelterek bire bir cevap aldı. Etkinlik sonunda Mehmet Özel ve Sencer Özgür’ün yazdığı “Hizmetkâr Liderlik” kitabını imzalı olarak öğrencilere hediye edildi.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Liderler, Çukurova, Üniversitesinde,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı