301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Temmuz 2021 - Perşembe 19:43 Bu haber 424 kez okundu
 
LGS ve YKS’de çıkan zor sorulara tepki
LGS ve YKS’de çıkan zor sorulara tepki
EĞİTİM Haberi


Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, LGS ve YKS’de çıkan soruların zorluğuna dikkat çekerek, öğrencilerin ve velilerin psikolojilerinin bozulduğunu ve uzaktan eğitim yapılan bir süreçte bu zorlukta soruların sorulmamasının doğru olmadığını anlattı.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından Adana Öğretmenevi’nde basın toplantısı düzenlendi. Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer basın toplantısında yaptığı konuşmada 2020-2021 eğitim öğretim sezonunun tamamlanması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Sezer’in gündeminde son dönemde sıkça şikayet konusu olan LGS ve YKS’de çıkan soruların zorluğu konusu da yer aldı.

 

ŞİMDİYE KADAR GÖRÜLMEMİŞ ZORLUKTA

LGS ve YKS’de sorulan soruların şimdiye kadar görülmemiş zorlukta olduğunu anlatan Sezer, öğrencilerin ve velilerin psikolojilerinin bozulduğunu ve uzaktan eğitim yapılan bir süreçte bu zorlukta soruların sorulmaması gerektiğini kaydetti.  Yapılanın hükümete bir operasyon izlenimi taşıdığına dikkat çeken Sezer, “Bu soruları görünce hükümete yönelik bir operasyon yapıldığı izlenimine vardım.” dedi.

 

İFADELERİMİZİN YADSINAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Darbelerin sadece tankla, tüfekle yapılmadığını vurgulayan Sezer, hazırlanan soruların darbe niteliği taşıdığını anlatarak, “Darbeler her zaman tankla tüfekle yapılmaz. Bazen de bu şekilde de darbe yapılabilir. Sınava giren öğrenci sayısı ve o öğrencilerin ailelerini de düşündüğümüzde bu ifadelerimizin yadsınamayacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

MERDİVEN ALTI ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI

Dershanelerin kapatılmasını kendilerinin de desteklediğini ancak son dönemde her köşe başında sözde özel eğitim kurumlarının açıldığına dikkat çeken Sezer, “Dershaneler kapatıldı ancak şimdi her köşe başında, merdiven altı tabir edilen yerlerde farklı isimlerde sözde özel eğitim kurumları açıldı. Okullarımızda destekleme ve yetiştirme kurslarıyla verilecek eğitimlerle dershanelere ihtiyaç kalmayacak denilmişti ancak işin başındaki sorumlular bunun içi doldurulamadı.  Bütün bu sorunların müsebbipleri hiçbir şey olmamış gibi davranamaz” diye konuştu.

 

YÜZ YÜZE EĞİTİME AÇILMALI

Sezer, gelecek dönemde gerekli tedbirler alınarak okulların yüz yüze açılmasını istediklerini anımsattı. Uzaktan eğitimin hem öğretmenleri hem öğrencileri hem de velileri mağdur ettiğini ve eğitim eşitliğine darbe vurduğunu ifade eden Sezer; “Bu süreçte okulların sokaktan daha güvenli olduğunu her zaman söyledik. Önümüzdeki dönemle birlikte gerekli tedbirler alınarak okulların yüz yüze eğitime açılmasını istiyoruz” dedi.

 

İŞ AKİTLERİ 30 HAZİRAN TARİHİNDE SONA ERDİ

1 Temmuz itibariyle okulların kapandığını ancak telafi eğitimlerinin devam edeceğini söyleyen Sezer, “İŞKUR üzerinden okullarda görevlendirilen vatandaşlarımızın iş akitleri 30 Haziran tarihinde sona erdi. Peki, telafi eğitimi sürecinde okulların temizlik ve güvenlik sorunları nasıl çözülecek? Bu konuda biz yıllardır bir model sunuyoruz. Adına 'Belediye Modeli' dediğimiz bu sistemde öğrenci sayısına göre okullarımıza kaynak aktarılması gerektiğini her zaman söyledik. Bu başarılırsa okullarımızın sorunlarının çoğunun ortadan kalkacağını düşünüyoruz.”şeklinde konuştu.

 

ÖĞRENCİLERİN BAŞARILARI SADECE SINAV NOTUYLA DEĞERLENDİRİLMEMELİ

Öğrencilerin başarıları sadece sınav notuyla değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Sezer, “Öğrencilerin başarıları sadece sınav notuyla değerlendirilmemelidir. Biz okuma, anlama, kavrama ve çağın gereklerine uygun bir formatta objektif kriterlere dayalı, güvenilir, toplumun değerleriyle çelişmeyen ve herkesçe kabul edilebilir sistem getirilmesi gerektiğini her ortamda söylüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜK BAŞARI

Adana’da büyük bir başarı elde ettiklerine dikkat çeken Sezer, Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin bu yıl 7. Kez yetkili sendika olduğunu aktararak, “Bu konuda emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum. Aynı zamanda İLKSAN seçimlerinde de değişim iradesi ön plana çıktı ve Adana’da büyük bir başarı elde ettik. Bunu da tüm teşkilatımızla birlikte başardık. İLKSAN bundan sonra çok daha iyi yerlerde olacaktır.” dedi.

 

NELER YAPTILAR

Yaşanan süreçte Eğitim-Bir-Sen olarak yaptıklarını sıralayan Sezer sözlerini şöyle tamamladı;

“Maske ve hijyen kiti dağıtımı yaptık. Pandemi Döneminde Öğrenme Kaybı Tespit ve Öneriler içeren raporunu hazırladık. Pandemi Sürecinde Okulları Güvenle Açmak: Öğretmen ve Veli Araştırması" raporunu hazırladık.  Kovid-19 salgınının gölgesinde eğitim: Riskler ve öneriler raporunu hazırladık.  Bütün bunları Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu başta olmak üzere bakanımıza, valilerimize, il ve ilçe milli eğitim müdürlerimize ve diğer paydaşlarımıza ulaştık.  Önümüzdeki süreçle ilgili taleplerimiz. Okullar sokaktan daha güvenli. Biz buna inanıyoruz. O yüzden okulların kapanmasına karşıyız. Gerekli önlemler alınarak yüz yüze eğitim uygulanmalı.  Okullara kaynak aktarılmalı. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin moral ve motivasyonunu arttıracak çalışmalar yapılmalı.  Öğrencilerin başarılarının sadece sınav notuyla değerlendirildiği değil, okuma, anlama, kavrama ve çağın gereklerine uygun bir formatta objektif kriterlere dayalı, güvenilir, toplumun değerleriyle çelişmeyen ve herkesçe kabul edilebilir sistem getirilmelidir.

 

TİS İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPACAKLAR

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer açıklamalarını 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri öncesinde 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü saat 12.00’de Atatürk Parkı’nda bir basın açıklaması ile kamuoyuyla paylaşacaklarını söyleyerek tamamladı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: LGS, ve, YKS’de, çıkan, zor, sorulara, tepki,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı