301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Eylül 2021 - Çarşamba 21:59 Bu haber 485 kez okundu
 
Lenf Kanseri ile Savaşta Güzel Sonuç
Lenf Kanseri ile Savaşta Güzel Sonuç
SAĞLIK Haberi


Lenf kanseri ile mücadele eden Hakan Ertekin 6 ay süren savaşını anlattı. Kemoterapi-fitoterapi-psikolojik destekle güzel sonuç geldi.

------------

Edirne’de yaşayan Hakan Ertekin’e Ekim 2020’de lenf kanseri teşhisi konuldu. Devamını kendi ağzından dinleyelim:

 

Çok Zor Günler Geçirdim

“Bana lenfoma teşhisi konulduğunda hızla kilo veriyordum. 80 kilodan 55 kiloya düştüm. Tuvalete gidip geldiğimde yarım saat dinlenmeden kendime gelemezdim. Yattığımda bir taraftan diğerine dönemiyordum.”

Eşi Özlem Hanım da o zor günleri anlattı:

“Kemoterapi alması lazım dediler ama kan değerleri çok düşük olduğu için alamadı. Doktorları bana 4 hafta içinde hastayı kaybedebiliriz dediler.”

 

Zorlu Süreç: Kemoterapi 

Hakan Ertekin ilk kemoterapi aldığında neler htiğini anlattı:

“İlk kemoterapim 5 dakika içinde sonlandırıldı. Çünkü kendimi kaybettim, konuşamıyordum. Henüz ilaçtan bir parmak gitmişti ki mecbur sonlandırdık kemoterapiyi.”

 

Fitoterapi ile Destekledik

Özlem Ertekin eşinin gözünün önünde erimesine razı olamadı. Çıkış yolu aradı. Bağışıklığı güçlendirmek için fitoterapi uzmanları ile görüşmeler yaptı. Özlem Hanım eşi için Fitoterapist Dr. Şenol Şensoy’dan destek aldı.

Ertekin “Hocamızın önerilerini hemen hayata geçirdik, 2 hafta içinde belirgin düzelmeler gördük. Yemek yiyemeyen eşimin yemesi içmesi düzeldi. İstanbul’a kemoterapiye gittik ve hiç korktuğumuz gibi olmadı. Bu kez kemoterapiyi güle oynaya aldı” dedi.

Hakan Ertekin de fitoterapi desteğinin ardından kemoterapide hiç zorlanmadığını ifade etti:

“İlk kemoterapi 5 dakikada sonlanınca çok korkmuştum. Acaba ikincisinde de aynı olur mu diye endişe etmiştim. Benimle aynı odada bulunan arkadaşlar da zorlanıyorlardı. Ama ben çok rahattım, çerezlerim meyve sularımla 6 saat çok rahat kemoterapi aldım.”

 

Ve Lenfomada Zafer

6 aylık kemoterapi-fitoterapi desteğinin ardından Ertekin ailesi güzel haberi aldı. Lenfoma ile savaş kazanılmıştı. Raporlar tertemizdi. Aile sevincini evlerini ziyarete gelen Dr. Şenol Şensoy ile paylaştı.

Dr. Şensoy, “Fitoterapi asla ihmal edilmemesi gereken bir tedavi yöntemidir. Hatta kemoterapi yapılacaksa önce bir fitoterapi ile desteklenip sonra kemoterapi yapılmasında fayda var. Hastanın bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok önemlidir. Bu yaklaşım dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde bu şekilde uygulanmaktadır. Böylece kemoterapiyi daha sağlıklı şekilde alabiliyoruz” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Lenf, Kanseri, ile, Savaşta, Güzel, Sonuç,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı