301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Kasım 2021 - Salı 18:39 Bu haber 287 kez okundu
 
Kurslardan yılda 30 bin kişi faydalanıyor
Kurslardan yılda 30 bin kişi faydalanıyor
KÜLTÜR SANAT Haberi


Yüreğir Belediyesi Kültürevleri yaşama yön veriyor

Yüreğir Belediyesi kültürevlerinde her yaşa yönelik ücretsiz kurslar yılın 12 ayı devam ediyor. Her biri okul niteliğinde olan Çetin Topçuoğlu, Mevlana, Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy, Ulubatlı Hasan, Fatih Terim, Murat Göğebakan, Doğankent ve Havutlu kültürevlerinde, 90 ayrı branşta verilen eğitim, hobi ve meslek kurslarından yılda yaklaşık 30 bin kişi faydalanıyor.

 

HOBİ VE MESLEK KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Yüreğir Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kültürevlerinde okul öncesi eğitim, eğitime destek, geleneksel el sanatları, resim, müzik, spor ve meslek kursları büyük ilgi görüyor. Aşçılık, okuma yazma, işaret dili, dil kursları, halı, kilim, çini, seramik, çömlek yapımcılığı, deri işçiliği, taş işçiliği, ebru sanatı, ahşap, cam işleme, ağaç işçiliği ile akıl oyunları kurslarına katılan 7’den 70’e binlerce Yüreğirli hem vaktini en iyi şekilde değerlendiriyor hem de meslek öğreniyor. Yüreğirli kadınlar ise ürettikleri el emeği göz nuru eserleri sergilerde değerlendirerek aile bütçelerine katkı sağlıyor.

 

YÜREĞİR’DE İNSAN ODAKLI HİZMET

Toplumun her kesimi için fırsat eşitliği sunmaya çalıştıklarını ifade eden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Her yıl olduğu gibi bu sezon da dopdolu bir programla kurslarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir ücret talep etmeden düzenlediğimiz kurslar sayesinde binlerce Yüreğirli sosyalleşme, yeteneklerini geliştirme ve yeni beceriler edinme fırsatı buluyor. İnsan odaklı hizmet anlayışımız gereği, vatandaşlarımız için her alanda fırsat eşitliği oluşturmak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Özellikle Yüreğirli çocukları ve gençleri sokağın olumsuz koşullarından uzak tutmayı hedeflediklerini belirten Başkan Kocaispir, herkesi kültürevlerindeki ücretsiz kurslara davet etti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kurslardan, yılda, 30, bin, kişi, faydalanıyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı