301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Ocak 2022 - Cuma 20:52 Bu haber 475 kez okundu
 
Kulak: "Kazakistan’da yaşanan olaylardan derin üzüntü duyuyoruz"
Kulak: "Kazakistan’da yaşanan olaylardan derin üzüntü duyuyoruz"
DÜNYA Haberi


Kazakistan’ın Adana Fahri Konsolosu Tarkan Kulak, dost ve kardeş ülke Kazakistan’da yaşanan olaylardan derin üzüntü duyduğunu belirterek, sağ duyulu yaklaşım çağrısında bulundu.

Kulak, konuya ilişkin açıklamasında, Kazakistan’da akaryakıt zammına tepki amacıyla başlayan ancak, ardından farklı boyuta taşınan olayların şiddete dönüşüp can kaybının ve yaralanan insanların olmasının derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Hükümetin olayların daha da büyümemesi için istifa ettiği, OHAL ilan edildiği ve olayların halen devam ettiği Kazakistan’ın yaşanan bu ortamda en büyük ihtiyacının sağ duyulu yaklaşım olacağını belirtti.

İlan edilen olağanüstü hal durumunun kamu güvenliğini ve hukukun üstünlüğünü korumaya yönelik bir dizi önlemi içerdiğini ifade eden Kulak, Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın da konuya ilişkin bir açıklama yaptığını anımsattı.
Kulak, bakanlığın yaptığı açıklamada, "Devlet, çok uluslu ve çok dinli halkımızın tüm temsilcilerinin hak ve menfaatlerini, diplomatik misyonları ve gazeteciler de dahil olmak üzere yurtdışı vatandaşların ülkemizdeki güvenliğini sağlamaya devam edecektir. Yabancı yatırımların ve yabancı şirketlerin işlerinin korunması sağlanır" ifadelerine yer verdiğini bildirdi.

Kazak ve Türk halkları arasında çok eski zamanlara dayanan kardeşlik bağlarının bulunduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geçmişte Kazakistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk devlet olduğunu anımsatarak, "Dün olduğu gibi bugün de Kazakistan halkının huzuru ve güvenliği bizim için değerlidir. Bu nedenle bir an önce mevcut durumun sükunete ermesi, gerginliğin sona ermesi ve Kazakistan halkının güvenliği en büyük temennimizdir” dedi.

Tarkan Kulak, sağduyulu yaklaşımla her türlü zorluğun atlatılacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Kulak:, "Kazakistan’da, yaşanan, olaylardan, derin, üzüntü, duyuyoruz",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı