301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
27 Haziran 2021 - Pazar 19:34 Bu haber 570 kez okundu
 
Kozan'ın kimliğini oluşturan başkan!
Kozan'ın kimliğini oturtan başkan!
KÜLTÜR SANAT Haberi


Fatoş Tekbaş’ın Kaleminden 

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan mimar olması nedeniyle Kozan’ı dönüştürme gayretinde başarı grafiğini bir hayli yükseltmiş. Kenttin tarihi dokusunu korumak için olağanüstü çaba sarfetmiş, Osmanlı mimarisini andıran cumbalı evleri restore ederek turizme kazandırdığı gibi, bir çoğunu da işlevsel hale getirmiş, Kozan Kalesi, Arıkan Konağı, Dağılcak Tabiat Parkı, rutin belediyecilik işleri, park ve bahçeler, ağaç dikimi, kırsal kesime destek, üreticiye ve kadınlara destek gibi, bir çok başarılı işlere imza atmış, atmaya da devam ediyor. 

Kozan insanı şaşırtıyor, Türkiye’nin 7 ilinden, nüfus olarak büyük. Kozan ilçesinde baraj var, üzerinde tekne turları düzenleniyor, haliyle deniz, kum ve güneşte var. Kozan aynı zamanda safiye yeri. Yeşilin tüm renkleri hakim. Kozan’a 3’ncü  defa Belediye Başkanı seçilen mimar Kazım Özgan, Saadet Partisi’nin Belediye Başkanı. Milli Görüş’ün ana felsefesi, Milli Kalkınma’dır. Bunun temelini Rahmetli Erbakan atmıştır. Başkan Kazım Özgan bu kültürle yoğrulmuş bir insandır. Kozan’ın tarihi eski, aslında başlı başına bir şehir olmayı hak ediyor. Tarihi yerlerini Doruk yazarı Mimar Nurgül Çölkesen’in köşesinden takip edebilirsiniz. Kozan yalnız, güzel ve ilgi bekleyen bir şehir…


Kazım Özgan’la (2011-2012) yıllar önce hayvanlar yüzünden aramız soğuktu. Tabii Ak Parti döneminde canım arkadaşım Tülay Kümber ve Yurdagül Poyraz başkanlığında ziyaretine gittiğimizde, yazdığım kitaplardan hediye etmiştim. O zaman barışmıştık. bulduğum yavru köpeği başkanın masasına bırakmıştım. Aynı gün NTV muhabiri olan Hamza Gül’e sahiplendirmiştim. daha sonra başkanı Ak Parti toplantılarında ve yaptığı çalışmalarda takip ettim. Kozan şehrine o kadar değerli hizmetler yaptı ki,  kentin kimliğini oluşturup, adeta ruh verdi. Kozan Kalesi’ni restore, Osmanlı mimarisini andıran eski cumbalı taş evler, sit alanı ilan edilen şehrin ekonomisini elinde tutan cadde ve sokaklarını, tarihi Arıkan Konağı ve benzerleri, yollar, parklar, belediye şirketleri, Kooperatif kurup, Yöresel Ürünler satış noktası oluşturan, hepsini hayata geçiren Başkandır Kazım Özgan! 
Kazım Özgan rutin belediyeciliğin yanı sıra sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yapıyor, hemen her gün halkın arasına karışıyor. Sanat ve sosyal medya çevreleriyle yakın temasta, ama Kozan’ı hak ettiği yere gelmesini sağlamak. 
Örnek vermek gerekirse; Eski Türk tarih kurumu başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun hazırlayacağı Ermeni mezalimini anlatan tabelayı fırına astıracak! Sosyal medya fenomenleri ile Kozan’ın tanıtımı için onlara imkan tanıyor ve destekliyor. 
Yoksa bir belediye başkanı elbette yol yapacak, suyu getirecek, parkların açılmasını sağlayacak, belediyecilik bununla bitmiyor. Belediyecilik aslında beşikten mezara kadardır süren bir hizmet düsturu.  
15 Haziran 2021 günü arkadaşım mimar Nurgül Çölkesen’le birlikte Kozan’a gittik. Kozan’ın ara sokakları dut ağaçlarıyla bezeli. Kozan yeşili korumuş. Yeni ve eski yerleşim üzerine kurulu Kozan. Şehir içi sokaklar dar olsa da yeni yerleşim bölgelerinde buna dikkat edilmiş. Başkan Özgan makamında oturan bir başkan değil, hep halkın içinde, kırsal gezilere önem veriyor, halkla beraber halkın içinde sorun dinliyor, belediyenin yapabileceği bir şey olduğunda anında yapılması için talimatlar veriyor. Hemen hemen herkese ulaşıyor. Her mahalleye pazar semtleri kurmuş. çocuklara oyun alanları kazandırmış. 
Horzum yaylasına hizmet götürmüş, yazın nüfus 60 bine çıkıyor, hiçbir yerden maddi destek almıyor.
Küp şelalesi, Dağılcak mesire yerleri… Hele yeni Kozan Sümele Manastırı iyi tanıtılırsa, turizm patlar, kent ekonomisi sıçrama yapar. Şehir kazınırsa, halkta kazanır. Anavarza, Kozan Kalesi, Horzum Yaylası, Küp Şelalesi, şehir içindeki tarihi cumbalı taş evler, Kozan’da her şey var.
Kozan gezimizde bize eşlik eden Kozan Belediye Basın Danışmanı,  Erol Karaoğlan ve Alper Karakılçık’tı.
Başkan aslında herkese şu mesajı veriyor “Medeniyetler şehri Kozan, Kadim Şehir, Kaleleri ile kültürü ile, tarihi yerleri ile, Kebabı ile, Ciğeri ile Turizm kokan bir şehir.  Kalesi, Tarihi cadde ve sokakları, Konakları, Dağılcak Mesire Parkı, Teknesi, Düşler alemi Anavarza, Antik kenti, Cennet vadisi ile gezilip görülecek yerlerin başında gelen kadim bir şehir Kozan.


Kozan Belediyesini 2004 ile 2014 yılları arasında 10 yıl iki dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra 2014 seçimlerinde ara verdik. Üçüncü dönem yani  2019 yerel seçimleri ile Allah’ın izni ile yeniden geldik. Bizler Belediyede sıfır borç ile devrettiğimiz Belediye de, Belediyenin 45 milyon, şirketin ise yaklaşık 50 milyon borç ile devraldık. Allaha şükürler olsun, buna rağmen geçen iki yılda, işçilerin maaş larını düzenli verdik. Buna ek ilaveten 22 milyon da borç ödedik. Hizmetlerimizi de aksatmıyoruz. Koza’nın 15 mer kez mahallesi, 88 kırsal mahallesi top lam 103 mahallesine hizmet götürmeye gayret sarf ediyoruz.
Bununla da yetinmeyip Sosyal yaşam merkezinde Kozan’ın yöresel ürünlerinden oluşan 20 ürünü Türkiye ’nin her yerine pazarlayıp gönderiyoruz. Burada hem Belediyemiz hem de çiftçi miz ve hemde vatandaşlarımız kazanı yor. Kozan Dizi ve reklamlara ev sahip liği yapan bir şehir. Tantım noktasında ‘Bir zamanlar Çukurova’ dizisi  Ko zanda da çekiliyor, Kozan Kalesi, Arıkan Konağı, Çarşısı, burada çekilen bir dizi. Türkiye’nin bir çok yerinden dizinin çekildiği yerleri görmeye gelen vatandaşlar var. Bu da Koza’nın tanıtımına katkı sunuyor.” Diye konuşuyor. 
***
İnsan odaklı hizmetlerde de başkan ön saflarda yer alıyor. Kozan ilçesine Hayvan Barınağı’nı ilk kuran isim Baş kan Kazım Özgan’dır. 24 saat hayvanların kulübeleri temiz. Sadece küçük enik köpeklerin önünde mamanın eksilmemesi lazım, nasıl bizler bebekken 24 saat annelerimiz emziriyorsa, küçük eniklerinde önlerinde 24 saat yaş mamanın bulunması gereki yor. Başkan Allah’ın yarattığı canlara değer veriyor. Kalbinde merhamet taşıyan her insan gibi. Tabi kısırlaştırma şart, yoksa bu dramlar asla bitmez. 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kozan'ın, kimliğini, oluşturan, başkan!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı