301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Eylül 2021 - Cuma 22:37 Bu haber 221 kez okundu
 
Kozan’da sokak hayvanlarına özel ilgi
Kozan’da sokak hayvanlarına özel ilgi
GÜNDEM Haberi


Kozan Belediyesi Hayvan Barınağında sokak hayvanların sağlıklı bir şekilde doğal ortamlarında barınması için çalışmalar hızla sürüyor. Belediye Hayvan rehabilitasyon ve bakım merkezinde kısırlaştırma çalışmaları sürerken barınak bünyesinde bulunan hayvanların doğal ortamlarının günlük bakım ve temizliği yapılıyor.

Kozan Belediye Başkan yardımcısı Arif Dağlı Kozan’da sokak hayvanlarının sağlıklı bir ortamda olması sürü halinde bulunan bazı grupların vatandaşlarda tedirginlik yaratmaması için en önemli faktörün kısırlaştırma olduğunu kaydederek sürüdeki özellikle dişiler kısırlaştırılarak tedavilerinin ardından yeniden doğal ortamlarında barınıyor. Dağlı, “ Hayvan barınağında bulunan hayvanların kısırlaştırılması ilgili çalışmalarımız devam ederken vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine sokaklarda bulunan canlarımızı da kısırlaştırmak için bulundukları yerden alıp, merkezimizde kısırlaştırdıktan sonra aldığımız yerlere bırakıyoruz. Barınaktaki köpeklerin bulundukları yerler düzenli temizlenip mama desteği sağıyoruz. Bu dünya sadece bizim değil onlarda bu dünya düzenin eko sistemin bir parçası. Evlerde
israf etmemek adına artan yiyecekleri sokak hayvanlarının yiyebileceği alanlara bırakılırsa hem sokaktaki canlarımız yiyeceğe erişmede kolaylık sağlar hem de bizler israftan kaçınmış oluruz. Barınak ve sokak hayvanları gönüllüleri ilçemizde sık sık besleme yapsa da bizlerinde ve vatandaşlarımızın da desteği ile çok daha güzel bir ekip çalışması olur” dedi.

Barınak sorumlusu Sevilay Dağlı ise  “ Rehabilitasyon merkezimizde günlük temizlik ile canlarımıza düzenli mama desteği sağlamaya devam ediyoruz. Amacımız daha yaşanabilir bir Kozan ve hayvanların korunmasıdır. Daha önce Kozan’ın çeşitli noktalarına canlarımız için mama noktaları oluşturduk. Sokaktaki canlarımız oralardan faydalanırken barınaktaki canlarımız içinde gerekil her türlü temizlik ve hijyen kurallarını yerine getiriyoruz” şeklinde belirtti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , Kozan’da, sokak, hayvanlarına, özel, ilgi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı