301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Mayıs 2022 - Salı 00:24 Bu haber 484 kez okundu
 
KÖSE; ARTIK ŞİDDET GÖRMEK İSTEMİYORUZ
KÖSE; ARTIK ŞİDDET GÖRMEK İSTEMİYORUZ
GÜNDEM Haberi


Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, gıda kontrolüyle kaçak kesimlerin önlenmesinde hiçbir kolluk kuvveti olmadan görev yapan meslektaşlarının can güvenliği olmadığına dikkat çekerek, “Artık şiddet görmek istemiyoruz. Arkadaşlarımızı kaybetmek istemiyoruz. İvedilikle ruhsatlı kesimhaneler kurulmalı ve oralarda yeterli güvenlik önlemleri alınmalıdır” dedi.

Nihat Köse, Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.  Köse, burada yaptığı konuşmada, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Veteriner Hekim Volkan Lale'nin görevi sırasında bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini anımsatarak, veteriner hekimlerin görevleri sırasında kolluk kuvveti görevlendirilmesini istedi. Açıklamaya, CHP Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Zülfikar İnönü Tümer, İyi Parti Adana milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut ve TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Erol Salman destek verdi.

Köse, “Sağlıkta Şiddet Yasası’nda veteriner hekimlerin olması için daha ne kadar meslektaşımızı kaybetmemiz gerekiyor” diye sorarak, ayrıca hayvanları aşılamaya giden veteriner hekimlerin de saldırıya uğradıklarına vurgu yaptı.

Köse, şunları kaydetti: “Kaçak kesimlerin önlenmesinde, gıda kontrolünde hiçbir kolluk kuvveti olmadan görev yapan meslektaşlarımızın can güvenliği yoktur. Yetkilileri uyarıyoruz biz artık şiddet görmek istemiyoruz. İvedilikle ruhsatlı kesimhaneler kurarak oralarda yeterli güvenlik önlemleri alınmalıdır. Veteriner hekimler, Sağlıkta Şiddet Yasası’nın içinde olmalıdır.”

Veteriner hekimlerinin, bu gün mesleklerinin; hayvan, toplum ve çevre sağlığına katkılarını anlatmak istediklerini kaydeden Nihat Köse, sözlerine şöyle devam etti: “Derdini anlatamayan hayvanların sesi olduğumuzu, ‘’Tek Sağlığın’’ ne demek olduğunu, yaşadığımız pandemide filyasyon ekiplerinde görev almamıza rağmen aşılamada sağlık sınıfında yer almadığımızı, sağlık sınıfında yapılan en ufak bir özlük hakları iyileştirmesinde bile bizden bahsedilmemesinin mesleğimize haksızlık olduğunu, pandeminin en acı şekilde öğrettiği gıdanın öneminde veteriner hekimlerin hayvancılığa olan katkılarının yok sayıldığını; ama Tam Gün Yasası ile doktorlara ve diş hekimlerine getirilen kamuda çalışanların muayenehane açma yasağının hemen bize de uygulanışını, daha önce fiili hizmeti biz alırken anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle doktorlara diş hekimlerine ve diğer sağlık çalışanlarına da verilmeli gerekçesiyle iptal edilerek yeni çıkan yasada veteriner hekimlerin yok sayılışını anlatmak istiyorduk. Sağlıkta şiddet yasası çıkarılırken yasada veteriner hekimlerin olmadığını anlatmak istiyorduk. Serbest çalışan veteriner hekimlerin emekli olduklarında 2-3 bin lira gibi ücretler aldığını yeşil pasaport haklarının diğer akademik meslek gruplarıyla birlikte yok sayıldığını anlatmak istiyorduk. Bütün bu olumsuzlukların azmimizi kırdığını, azmimizin dayanıklılığımızın arttırılmasında bireysel mücadelemizin yeterli olmayacağını, bütün meslek kuruluşlarımızın, hükümetlerin, yeterli eğitim-öğretim, rehberlik, işbirliğini artıracak şekilde veteriner hekimlerin desteklenmesi gerektiğini anlatmak istiyorduk. Sağlıklı beslenmenin başarılı ve mutlu toplumlar yaratacağını; sağlıklı beslenmenin en temel insan hakkı olduğunu, bunun için de hayvansal proteinin önemli olduğunu, başarılı bir hayvancılığında ancak mutlu veteriner hekimlerle olacağını anlatmak istiyorduk.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: KÖSE;, ARTIK, ŞİDDET, GÖRMEK, İSTEMİYORUZ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı