301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
06 Eylül 2022 - Salı 20:49 Bu haber 405 kez okundu
 
Kızılay’dan Pakistan’a yardım eli
Kızılay’dan Pakistan’a yardım eli
DÜNYA Haberi


Sadece Türkiye sınırları içinde değil, tüm dünyada yardım ve iyiliğin baş aktörlerinden olan Kızılay, bu kez dost ve kardeş ülke Pakistan için kolları sıvadı.

Pakistan’da şiddetli yağışlar nedeniyle milyonlarca insanı etkilen, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği büyük sel felaketine Kızılay sessiz kalmadı. Muson yağışları sebebiyle oluşan ve ağır bilançolara neden olan felakete ilk yardım Kızılay’dan geldi.

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Razaman Saygılı, sel felaketinin yaşandığı bölgelere gıda kolisi, hijyen kiti gibi insani yardım malzemelerini ulaştıran ilk kurumun Kızılay olduğunu açıkladı. Ulusal acil durum ilan edilen Pakistan için hızla harekete geçildiğini kaydeden Saygılı, daha fazla yardım götürebilmek için çağrıda bulundu.

Saygılı, yaklaşık 33 milyon kişinin etkilendiği, milyonlarca insanın evsiz kaldığı sel felaketi için başlatılan yardım kampanyasını duyurdu. Türk Kızılay bağışçılarının dünyanın dört bir tarafından, mağdur ve muhtaç insanlara umut olmak için seferber olduğunu kaydeden Saygılı, “Kadim dostumuz olan Pakistan şimdi de sel felaketiyle boğuşuyor. Kızılay olarak yaraları sarmak için bir gönül köprüsü oluşturduk. Bu köprüden ne kadar çok yardım eli geçerse o kadar çok insana umut olacağız. Dost ve kardeş ülke Pakistan için omuz omuza verme zamanıdır” dedi.

Kızılay dostlarını, iş dünyasını ve STK’ları yardıma çağıran Ramazan Saygılı, 168 KızılayÇağrı Merkezi ve "www.kizilay.org.tr" sitesinden veya "PAKİSTAN" yazıp 2868'e SMS göndererek kampanyaya destek verilebileceğini söyledi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kızılay’dan, Pakistan’a, yardım, eli,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı