301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Ocak 2022 - Salı 21:36 Bu haber 297 kez okundu
 
Kısacık; Adana'nın 100. yılını hep birlikte yaşayacağız!
Kısacık; Adana'nın 100. yılını hep birlikte yaşayacağız!
SİYASET Haberi


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık:5 Ocak Adana'nın kurtuluş günü dolaysıyla bir mesaj yayımlayan Adana Deva Partisi İl başkanı Sadullah Kısacak; Güzide şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. senesini hep birlikte yaşıyoruz. Ocak ayının 5. günü geldiğinde Adana sokaklarının kurtuluş ve bağımsızlığa olan sevdasını hepimiz içimizde çok daha farklı hissediyoruz.

Kurtuluş hissinin Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te vuku bulduğu aziz şehrimiz, kurtuluş meşalesinin ilk yakıldığı yerdir. Adanalılar, ulusumuzun bu bağımsızlık savaşında eşi benzeri olmayan bir mücadele anlayışıyla tarihe imza atmıştır.

Adana, merkezi ve tüm ilçeleriyle işgalci güçlerle büyük bir mücadeleye içerisinde olup, Kuvayı Milliye ruhunu en güzel şekilde taşıyan bir şehirdir.

İlk kadın şehidimiz Rahime Hatun, İbo Osman, Saim Bey, Aladağlı Şehit Ahmet Bey, Kozanlı şehit Ulvi Bey, Kahraman Tufan Paşa, Gizik Durak, Molla Nasrullah ve isimsiz birçok ecdadımız canını siper ederek Adana’nın Türk topraklarından koparılamayacak bir miras olduğunu kanıtlamışlardır.
 

Kurtuluş Savaşı ve Millî Mücadele Dönemi esnasında Adana, kahramanlık dolu azmi ve vatan aşkıyla çevre illere ve bölgelere öncülük etmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna büyük katkıda bulunmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Efendiler, bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur” sözü biz Adanalılar için büyük bir onur ve mutluluk kaynağıdır!

Cumhuriyet Dönemi’nde de bölgenin lokomotif şehri olma rolünü benimseyerek, tarımsal faaliyetler başta olmak üzere sanayi faaliyetleri, turizm, kültür ve sanat, spor alanlarında Türkiye’ye büyük katkılar sağlayan bu aziz memleketin, Adana’mızın bir evladı olmaktan gurur duyuyorum!

Sözlerime son verirken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Millî Mücadele kahramanlarımızı, Kurtuluş Savaşı’nda şehit ve gazi olan bütün ecdadımızı rahmet ve saygıyla anıyorum. Yaktığı Cumhuriyet ve bağımsızlık meşalesi her zaman önümüzü aydınlatmaya devam edecektir!" diye yazılı açıklamada bulundu. 

 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kısacık;, Adana'nın, 100., yılını, hep, birlikte, yaşayacağız!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı