301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
11 Aralık 2021 - Cumartesi 20:17 Bu haber 247 kez okundu
 
Killik: CHP iktidarında gençliğin sorununu çözeceğiz
Killik: CHP iktidarında gençliğin sorununu çözeceğiz
SİYASET Haberi


CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, gençliğin yaşadığı sorunlara ve yurt sorununa dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları İl Başkanları toplantısı Adana’da başladı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik başkanlığında bir otelde gerçekleşen program 3 gün sürecek.

Çalıştay tarzında süren toplantılar kapsamında il gençlik kolları başkanlarının katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada konuşan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik gençliğin problemlerinin olduğunu söyledi. Tüm Türkiye’ye gençliğin sorunlarıyla ilgili çözüm önerisi sunmak istediklerini dile getiren Killik, “Sonunda söyleyeceğimizi başta söylemek istiyorum. Acilen erken seçime gidilmelidir” dedi.

Yurtta öldürülen 18 yaşındaki Mehmet Sami Tuğrul olayına dikkat çeken Killik, “Antalya’nın Kepez İlçesi’nde bir tarikat yapılanması olduğu ortaya çıkan kaçak yurtta çalışan aşçı, 18 yaşında gencecik kardeşimiz Mehmet Sami Tuğrul’u vahşice katletti. Kardeşimiz bilgisayar mühendisliği okuyan, hayalleri olan bir genç arkadaşımızdı. Adana Aladağ’da yaşanan kız kardeşlerimizin acısı hala tazeyken, bu olay yaşanmıştır. ” şeklinde konuştu.

 Cemaat ve tarikatlara ait yurtlardan söz eden Killik, “Organize kötülüğün her yanımızı sardığını görüyoruz. Bu yurtların durumu toplumumuzun kanayan yaramızdır.   Bizim gençlerimiz anayasamızda yazdığı gibi sosyal devlet olmanın gerekliliği ile parasız eğitim hakkına sahip olmalıdır. Tüm bu güvenceler, devlet tarafından hükümet tarafından gençlerimize sunulmalıdır. Gençlerimizi tarikat ve cemaatlerin kaderine terk etmeyeceğiz.” diye konuştu.

Devlet olarak CHP iktidarında bir yıl içerisinde yurt sorununu çözeceklerini belirten Killik, “Gençlerin bu sorunlarına çözüm bulmuş olacağız. Okurken gençlerin yaşadıkları zorluklar, çalışma hayatına geçerken de devam ediyor. Seçilen ekonomi modeli istihdam yaratmamakta, yoksullaşmaya sebep olmaktadır. Türkiye’de Genç piyasası geleceğine bakış raporunda ise 18- 22 yaş aralığındaki işsiz gençlerin yüzde 74.3’ünün sadece yol yemek ve bir işyerinde çalışmaya razı hale geldiğini ortaya koymaktadır. Gençlerimizi hayallerinden gelecek ile ilgili umutlarından sadece iş kaygısı çektikleri, barınma sorunu çektikleri küçük bir maaşla çalışma hayallerini yaşatmaya çalışıyoruz.” dedi.

Gençlerin sorunlarına dikkat çeken Killik, “Gençliğin iş bulamamasının nedenlerinin başında ise yüzde 37 Türkiye’nin mevcut ekonomik şartları, yüzde 20 ile torpilin olmaması olarak sıralanıyor. Bu gün Türkiye’de 10 gençten 8’i bir amcası, bir dayısı olmadığı sürece devlet kurumlarında işe giremeyeceğini düşünüyor. Gençler düşüncelerini özgürce ifade edemiyor. Başımıza bir şey gelir mi diye tereddüt ediyor. Türkiye’nin gençlerine sahip çıkacağız.” ifadelerini kullandı

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Killik:, CHP, iktidarında, gençliğin, sorununu, çözeceğiz,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı