301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Eylül 2021 - Pazartesi 16:45 Bu haber 282 kez okundu
 
‘KENTSEL DÖNÜŞÜM TAPU HARCI VE DAMGA VERGİSİ İADELERİNİ ALIYORUZ’
‘KENTSEL DÖNÜŞÜM TAPU HARCI VE DAMGA VERGİSİ İADELERİNİ ALIYORUZ’
EKONOMİ Haberi


AKAMDER (Adana Kamu Müteahhitleri), Çevre Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin ve Yöneticilerini konuk ettiği toplantıda İnşaat Sektörünü etkileyen sorunlar ele alındı.

AKAMDER son günlerde İnşaat Sektörünü derinden etkileyen maliyet zamlarının konuşulduğu ortamda bir soluk olacak Harç İadelerinin alınabileceğini gündeme getirdi. AKAMDER in dernek binasında yapılan kahvaltılı toplantının Bürokrasi konukları Çevre Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin, İl Müdür Yardımcısı M. İskender Özdemir, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar ve Ayrıca Sektörün diğer STK’ sı olan AYAMDER Başkanı Nadir Vurankaya da konuklar arasında yer aldı.

 

MÜTEAHHİTLERİMİZİN YANINDAYIZ

Adana Çevre Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin toplantıdaki açıklamasında;” Görev alanımız dolayısıyla iç içe olduğumuz Müteahhitlerimizin her zaman yanında olmaya gayret ediyoruz. Özellikle son yıllardaki yapılan sektörel işlerindeki kalitenin yüksek olması ve önemli başarıları için kurum olarak Müteahhitlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca göreve geldiğim ilk günden itibaren Sektöre önemli katkılar koyan ve sürekli istişare halinde olduğumuz AKAMDER e ayrıca teşekkür ediyorum. Bundan sonrada istişarelerimiz artarak devam edecektir.” Dedi.

 

SEKTÖRE AZDA OLSA NEFES ALDIRACAK

Toplantıya katılan sektörün diğer STK’ larından AYAMDER (Adana Yapı Müteahhitleri) Başkanı Nadir Vurankaya açıklamasında; “İnşaat Sektörü olarak geçirdiğimiz zor günlerde AKAMDER in gündeme getirdiği harçların iadesi konusundaki gayretleri için teşekkür ediyorum. Bu adım azda olsa bizlere nefes olacak bir gelişmedir. Ayrıca Sektörün sorunları ve gelişimi konusunda AKAMDER in yanında olmaya devam edeceğiz.” İfadelerinde bulundu.

 

MÜTEAHHİTLERİMİZİN HAKKINI ARIYORUZ

AKAMDER (Adana Kamu Müteahhitleri Başkanı Mustafa Karslıoğlu; “6306 sayılı kanunun 7. Maddesi 9. Fıkrasına istinaden Müteahhitlerimizin ödediği tapu harçları ve Damga Vergisi harçlarının taraflara geri ödenmesine ilişkin işlemler yapılacaktır. Derneğimizin Hukuk Müşavirleri Kentsel Dönüşüm kapsamında Müteahhitlerimizin ödemiş oldukları Tapu Harçları iadesi konusunda gerekli desteği vereceklerdir. Bu konuda AKAMDER olarak Müteahhitlerimizin haklarının geri alınmasını sağlayacağız. Ayrıca sektör olarak her zaman desteklerini yanımızda htiğimiz Çevre Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin, Müdür Yardımcısı M. İskender Özdemir, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar AYAMDER Başkanı Nadir Vurankaya ya teşekkür ediyoruz.” Açıklamalarında bulundu.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , , ‘KENTSEL, DÖNÜŞÜM, TAPU, HARCI, VE, DAMGA, VERGİSİ, İADELERİNİ, ALIYORUZ’,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı