301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Ağustos 2021 - Pazartesi 21:10 Bu haber 232 kez okundu
 
Kaya: Çiftçiye destek verilsin
Kaya: Çiftçiye destek verilsin
SİYASET Haberi


Saadet Partisi Adana İl Başkanı Musa Ahmet Kaya, Yüreğir ilçesindeki çiftçiler ile bir araya gelerek tarımın sorunlarını konuştu.

Saadet Partisi olarak tarıma önem verdiklerini dile getiren Kaya,  Adanalı çiftçilerin yükü daha fazla artırılmadan tarıma destek verilmesini istedi.

  Akdeniz Meyve Sineği zararlısının narenciye çiftçisini zora soktuğunu belirten Kaya, çiftçinin Akdeniz Meyve Sineği zararlısına karşı kendi imkânları ile mücadele ettiğini ifade ederek, “Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele eş zamanlı ve toplu şekilde yapılmalıdır. Burada Tarım Müdürlükleri ve Ziraat Odalarının hem çitçilerimizi kapsamlı şekilde yönlendirmesi hem de doğru ilaçlama konusunda bilgilendirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yanlış ya da eksik ilaçlama söz konusu olursa bu durum bölge çiftçilerini de olumsuz etkilemektedir. Bu konuda en doğru çözüm yetkililer tarafından yapılacak koordineli mücadeledir” dedi.

 Çiftçilerin ardı ardına gelen zamlar nedeniyle de zor günler geçirdiğini kaydeden Kaya, bazı zirai ilaç fiyatlarındaki yüzde 100’e varan zamlar ile gübre ve mazot fiyatlarındaki zamların çiftçinin belini büktüğünü söyledi.

Kaya, “Maalesef çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alamamanın yanında maliyetlerini bile karşılayamamaktadır” dedi. .

Vatandaşın temel gıda ihtiyacını karşılayabilmesi ve çiftçinin ihracata katkı sağlayabilmesi için çiftçinin gider kalemlerinden vergi alınmamasını isteyen Kaya, şunları söyledi:

 “Şunu unutmayalım ki ülkemizin birinci gelişim kaynağı tarımdır ve tarıma yönelik olumlu politikaların sonucu kısa sürede kendini gösterecektir. Buradan iktidara sesleniyorum; 2006 yılında ‘Milli gelirin en az yüzde 1’i oranında çiftçiye destek verilir’ kanun maddesini siz getirdiniz ama 2006 yılından bu yana hiçbir zaman bu kanun maddesini uygulamadınız. 2020 yılında bütçe ve millî gelir düşünüldüğünde çiftçilerimize 41 milyar lira verilmesi gerekirdi ancak sadece 22 milyar lira destek verildi. Sormak istiyoruz; çiftçimizin kanunen hakkı olan bu destekler neden verilmiyor? Maalesef çiftçimiz bu desteği alamayınca bankalara borçlanma yoluna gidiyor ya da üzülerek ifade ediyorum çiftçilik yapmayı bırakıyor. Çiftçinin elinden tutması gereken Ziraat Bankası aslî görevine dönmeli ve çiftçimize faizsiz kredi vermelidir. Yetkililerden talebimiz; çiftçilerin hakkı olan desteğin eksiksiz verilmesi ve tarım alanında üretimi, kaliteyi artıracak politikaların geliştirilmesidir.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kaya:, Çiftçiye, destek, verilsin,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı