301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Kasım 2022 - Salı 20:44 Bu haber 261 kez okundu
 
Kapsayıcı Tarım: Ortak Beceri ve Bilgi Geliştirme Merkezi Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı
Kapsayıcı Tarım: Ortak Beceri ve Bilgi Geliştirme Merkezi Projesi Açılış Toplantısı Yapıldı
EĞİTİM Haberi


Çukurova Üniversitesi, “AB Destekli Kapsayıcı Tarım: Ortak Bilgi ve Beceri Geliştirme Merkezi” projesinin tanıtımına ev sahipliği yaptı. Suriyeliler ve ev sahibi topluluk üyesi Türkler’in tarımsal bilgi ve becerileri ile girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi suretiyle kapsayıcı bir girişimci ekosistemin geliştirilmesine katkı sunulması amaçlanan proje katılımcılara tanıtıldı.  

Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon (ENHANCER)” projesi kapsamında Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı Çukurova Üniversitesi yürütücülüğünde “Kapsayıcı Tarım: Ortak Bilgi ve Beceri Geliştirme Merkezi” projesi açılış toplantısı Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ortak Beceri ve Bilgi Geliştirme Merkezi Kurulacak

Proje hakkında sunum yapan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdür Yardımcısı Dr. Baran Yaşar, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği bünyesinde kurulacak “Ortak Beceri ve Bilgi Geliştirme Merkezi” ile 240 kişiye (% 60 geçici koruma altındaki Suriyeli, % 40 ev sahibi Türkler olmak üzere) teorik ve uygulamalı tarımsal beceri geliştirme eğitimleri (arıcılık, avokado yetiştiriciliği, budama, narenciye yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki üretim ve kullanım alanları ile sürdürülebilir tarım konularında) ve 75 kişiye çevrimiçi girişimcilik beceri geliştirme (temel girişimcilik, tarımsal girişimcilik, dijital pazarlama ve dış ticaret konularında) eğitimi verileceğini söyledi.

 

Tarımsal Faaliyetler Hakkında Bilgilendirilecekler

Tarımsal beceri geliştirme teorik eğitimleri Türkçe ve Arapça dillerinde Araştırma ve Uygulama Çiftliği Hayvancılık Şubesi içerisinde yeni yapılan Büyükbaş Biriminde bulunan ve proje kapsamında eğitime hazır hale getirilecek iki adet derslikte, uygulamalı derslerin ise Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde verileceğini ifade eden Dr. Baran, “Proje sayesinde sektörel temelde daha verimli iş kalitesinin elde edilmesi için Çukurova Üniversitesi nezdinde adım atılmış olacak.” dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kapsayıcı, Tarım:, Ortak, Beceri, ve, Bilgi, Geliştirme, Merkezi, Projesi, Açılış, Toplantısı, Yapıldı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı