301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
18 Şubat 2023 - Cumartesi 21:40 Bu haber 212 kez okundu
 
KIZILAY BESLENME FAALİYETLERİNE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
KIZILAY BESLENME FAALİYETLERİNE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
SAĞLIK Haberi


Kızılay, 11 ilde şiddetli olarak hissedilen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki iki depremin ardından yaraları sarmaya devam ediyor. Kızılay koordinasyonunda yürütülen beslenme gurubu üyeleriyle birlikte verilen sıcak yemek sayısı 40 milyon tabağı geçti. Kızılay, beslenme faaliyetlerinin yanı sıra diğer alanlarda da destekleyici faaliyetlerine devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli ve Elbistan ilçesi merkezli gerçekleşen depremlerin ardından afet bölgesinde iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Depremzedeler için ilk günden bu yana sahada her ihtiyaca cevap vermek için seferber olan Kızılay, bin 500 den fazla profesyonel çalışan ve 5 bine yakın gönüllüsü ile hizmete devam ediyor.

 

Yaklaşık 40 milyon Kişilik Sıcak Yemek Dağıtıldı

86 ikram aracı, 356 mobil mutfak, 41 mobil fırın, 22 sahra mutfak ve 330 hizmet aracı olmak üzere bölgede toplamda 835 araçla hizmet veren Türk Kızılay, afet bölgesinde bulunan 5 aşevinden afetzedelere düzenli olarak yemek çıkarıyor. Kızılay koordinesindeki Afet Beslenme Grubu şimdiye kadar yaklaşık 7.6 milyon kişilik çorba,

40 milyon kişilik 3 öğün sıcak yemek ve 43 milyon adet ekmek dağıttı. 

Depremzedelerin beslenme ve diğer tüm ihtiyaçları için www.kizilay.org.tr web adresinden, Kızılay şubelerinden, 168 Türk Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan, bankalarda bulunan Türk Kızılay bağış hesapları ile internet bankacılığından ve SMS yöntemiyle 2868’e DEPREM yazıp göndererek mesaj başına 20 TL ile destek olabilirsiniz.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , KIZILAY, BESLENME, FAALİYETLERİNE, ARALIKSIZ, DEVAM, EDİYOR,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı