301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Aralık 2021 - Salı 22:03 Bu haber 412 kez okundu
 
İYİ PARTİ KADINLARI HEPBİRLİKTE 5 ARALIĞI KUTLADI
İYİ PARTİ KADINLARI HEPBİRLİKTE 5 ARALIĞI KUTLADI
SİYASET Haberi


IYI Parti Adana Kadın Politikaları il Başkanlığı, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 87. yıl dönümünde, il başkanı Göktürk Boyvadaoğlu ve il Sekreteri Mehmet Başağalar ın da katılımıyla, GIK Üyesi Ümmü Gülsüm Paksoy, Çukurova Belediye Başkan yardımcısı ve meclis üyesi Azime Kocacık , Seyhan Belediye meclis üyesi Sultan Zeynep Erciyes, Yüreğir Belediye meclis üyesi Zeynep Çelik ve Aladağ Belediye meclis üyesi Solmaz Kayalı Durak ı "Seçilmeyi Başaran Kadınlar toplantısında konuk etti. İl Bşk yrd- Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça' nın günün anlam ve önemine uygun açılış konuşmasını yaptığı toplantıda sırasıyla söz alan seçilmiş kadınlar,  başta ulu önder Atatürk' ü sevgi ve saygıyla andılar. 

Sırasıyla özgeçmiş, siyasete girme nedenleri ve seçilme hikayelerini, hedeflerini anlattılar. Son olarak söz alan Il Başkanı Göktürk Boyvadaoglu, " Iyi Partimizi genel başkanımız Sayın Meral Akşener 'e verdiğimiz söz doğrultusunda Adana birinci parti yapacağız. Partimizin en çalışkan kesimi olan siz kadınlarımızla iktidar olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Hepinize yaptığınız çalışmalar için  çok teşekkür ederim " dedi.
 
TÜRK KADINLARININ SEÇME SEÇİLME HAKLARINI ELDE ETMELERİNİN 87.YILINI KUTLUYORUZ
İl Başkan Yardımcısı ve Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça yaptığı açıklamada" Nüfusun yarısını oluşturan kadınların karar alma süreçlerine katılamaması, siyasette eşit oranda temsil edilememesi, her şeyden önce bir demokrasi meselesidir.
Bilindiği gibi, demokrasinin temel unsurlarından olan eşit temsil ve katılımın kadınlar açısından yaşama geçirilememesi, bir kadın erkek eşitsizliği sorunu olmasının ötesinde, aynı zamanda bir demokrasi sorunudur. Ancak, demokrasi tüm siyasal tartışmaların odak noktasını oluşturduğu halde, kadınların eksik temsili konusunda gözardı edilmekte, kadınsız demokrasi doğal karşılanmaktadır.
Günümüzde birçok alanda eğitim, meslek seçimi, çalışma koşulları açısından daha iyi konumda olsalar da, siyasal yaşam kadınlara kapalı bir arena olmaya devam etmektedir.
Bir ülkede karar alma süreçlerinde nüfusun yarısı temsil edilemiyorsa, o ülkede alınan kararların demokratik ve çoğulcu olduğundan söz edebilmek mümkün değildir. Bu bakımdan, hem demokratik yaşamın güçlendirilmesi hem de cinsiyete dayalı eşitsizliklerin kaldırılmasında daha etkin olunabilmesi için kadınların siyasette eşit oranda veya kritik eşik olarak kabul edilen en az 30 oranında yer almaları gerekir. Her ne kadar eksik temsilin nedenlerini “kadınların siyasete ilgisizliği; toplumsal ve kültürel yapı; siyasal sistem ve partilerin yapısı; eğitim; ekonomik nedenler”  gibi belli başlıklar altında toplamak mümkünse de, bütün bunların temelini tarih boyunca süregelen erkek egemen bakış açısı oluşturmaktadır.
Peki neden kadınlar Siyasette Daha Fazla Yer Almalı

Kadınların karar alma mekanizmalarına katılımlarının artırılması talebini dile getirirken, meseleyi önce demokratik haklar çerçevesinde değerlendirmemiz gerekiyor. Ancak kadınların homojen bir grup olmadığının da altını çizmek gerek. Tüm dünyada demokrasiyi güçlendirmek için çalışan Amerika merkezli sivil toplum kuruluşu Ulusal Demokrasi Enstitüsü (NDI), kadınların da erkekler gibi farklı öncelik ve ihtiyaçları olan farklı yaşam deneyimleri olduğunun altını çiziyor.

Göreve seçilen her kadınının demokratik kazanımları, kadın sorunlarını veya haklarını ön plana çıkarmayabileceğini de belirten Ulusal Demokrasi Enstitüsüne göre,

“kapsayıcı, duyarlı ve şeffaf demokrasilerin gelişimi için kadınların temsili tek değil ama kritik bir faktör.”*

Değişim İçin, Daha Çok Kadın Gerekiyor

NDI ’nın dünyadaki 100’den farklı ülkede 35 yıl süren çalışmaları neticesinde vardığı sonuca göre, kadınların siyasi katılımı, cinsiyet eşitliğini sağlama, vatandaşların ihtiyaçlarına daha fazla cevap verme, partiler ve temsil sorunu yaşayan farklı kimlikler arasında daha fazla işbirliği yapma ve daha sürdürülebilir bir geleceğin inşası gibi demokratik kazanımlar sağlıyor.

Bununla birlikte, kadınların siyasete katılımı, hem dikkate alınan siyasi ve toplumsal konuları, hem de önerilen çözüm türlerini de ciddi şekilde etkiliyor. Buna göre kadınlar,

Seçmen taleplerine daha duyarlı; ailelerin, kadınların, çocukların, gençlerin ve azınlıkların önceliklerini yansıtan bir siyaset anlayışı benimsemeye eğilimli oluyor.
İşte eşit ücret, cinsel haklar, kadına yönelik şiddet gibi kadına yönelik politikaların gelişiminde rol oynuyor.
Eğitim, altyapı ve sağlık gibi kalkınma göstergelerini önceleyen, demokrasiyi daha etkili hale getirmeye yönelik somut adımlar atıyor.
Yoksulluğun giderilmesine yönelik çalışmalar yürüterek ülkenin sosyo-ekonomik koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlıyor.
Toplumsal çatışma konularını çözmeye ve toplumsal barışı sağlamaya yönelik politikalar geliştiriyor.


İYİ PARTİ İKTİDARIYLA EŞİT TEMSİL GERÇEKLEŞECEK
Biz Kadın Genel Başkanı ile adeta Türkiye'nin kurtarıcısı haline gelmiş bir siyasi parti, İYİ Parti olarak, atacağımız adımlarla kadın-erkek eşitliğinin siyasi alanda güvencesi olmak durumundayız. 
Kadın Hakları alanında çalışan özellikle Ulusalda teşkilatlanan dernekler, sivil toplum örgütleri büyük bir dikkatle partimizi takip ediyor. 
Önümüzdeki ilk seçimde kadınlara vereceğimiz sıralar ile samimi olup olmadığımızı göstereceğiz. Siyasi alanda 2000 yılından bu yana emek veren bir kadın yönetici olarak, siyasette yer alan kadınların hedefi olan, taşın altına elini koymaya hazır, donanımlı, ülke sorunlarının farkında ve bilincinde olarak onların siyasete aktif katılımı anlamında çabamı arttırarak sürdüreceğim.
2 kez milletvekili ve bir kez meclis üyesi adayı olan bir kadın olarak yaşadığım tecrübe ve aldığım dersleri kadınlarımızla paylaşmaya devam edeceğim. Ulu önder Atatürk ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda, genel başkanım Sayın Meral Akşener in yanında yürümekten gurur duyuyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İYİ, PARTİ, KADINLARI, HEPBİRLİKTE, 5, ARALIĞI, KUTLADI,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı