301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Aralık 2023 - Pazartesi 19:46 Bu haber 302 kez okundu
 
İsrail soykırım yapıyor!
İsrail soykırım yapıyor!
DÜNYA Haberi


Doruk Gazetesi Sahibi, gazeteci yazar Fatoş Tekbaş Ç.E.P Anadolu İletişim Meslek Lisesinde öğrencilere Filistin’i anlattı

İsrail, Filistin’i oya işler gibi 70 yıldır, tankla tüfekle, kan döke döke insanları yok ediyor. Yeni yerleşim yerleri açılarak Yahudiler yerleştiriyor. 2008 yılında Filistin’e giden Gazeteci Yazar Fatoş Tekbaş, orada incelemede bulunmuş ve kitap haline getirerek, “Kudüs, Özgürlüğünü Arayan Topraklar” isimli kitap çıkarmıştı. İletişim Lisesinde Tarih Öğretmeni Mehmet Berkdemir ve Okul Müdürü Saffet Alptekin’in oluruyla, Ç.E.P Anadolu İletişim Meslek Lisesinde meslektaşlarına, Kudüs ile ilgili dolaşan tevatürlere son vermek için slayt üzerinden Kudüs’ü anlattı. Filistin’i tek arka çıkan Devlet’in Türkiye olduğunu kaydetti.  

Doruk Gazetesi Sahibi, gazeteci-yazar Fatoş Tekbaş Ç.E.P Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde öğrencilere Filistin’i anlattı. İsrail’in soykırım yaptığını, özellikle kadın ve çocukları hedef aldığını kaydetti. Onbinlerce çocuğu ve kadını katlettiğini sözlerine ekledi. 


Filistin topraklarının kutsal olduğunu Kur’an-ı Kerim’de ayetlerle açıklandığını da sözlerine ekledi. Filistinlilerin Osmanlı döneminde Türklere ihanet ettiğini sorması üzerine, “Atatürk Kurtuluş savaşında içimizde İngilizlerle, Fransızlarla iş birliğine giden vatan haini insanlarımız yok muydu? Bir aile düşünün kardeşler kavgalı. Yani birkaç tane Filistinlilerin ihanetini, tüm Filistinlilere mal edemezsiniz, atalarının yaptığı ihaneti, bu insanlar sorumlu değildir, bu çocukların ne günahı var. Yaşlı Filistinliler keşke Osmanlı gelse de bizi kurtarsa” Diyerek, adım adım İşgali anlattı. 
Filistin’de yaşamanın kolay olmadığını belirten Gazeteci Tekbaş, “Filistinliler evlerinden çıkıp adımını attığı an hemen bir İsrail polisi veya askeri onlardan karne istiyor, bir yere gidip gelirken İsrail askerinin verdiği karneyi göstermek zorundalar, orada özgürlük yok” diyerek Filistin halkının maruz kaldığı baskılara vurgu yaptı.
Hamas’ın terör örgütü olmadığını, bir vatansever olduğunu, ülkesini savunduğunu, İsrail’in de 70 yıldır işgal ettiği Filistinlilere gül uzatmadığını, ele geçiremediği Gazze Şeridini de bu vesileyle işgal ettiğini sözlerine ekledi.
Ç.E.P Anadolu İletişim Meslek Lisesinde konferansa 100’e yakın öğrenci, öğretmenler ve Okul Müdürü de katılarak dinledi. 
Kendisine bu imkanı sunan Okul Müdürü Saffet Alptekin’e, tarih Öğretmeni Mehmet Berkdemir’e ve diğer hocalara tek tek teşekkür etti. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İsrail, soykırım, yapıyor!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı