301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Ekim 2021 - Perşembe 18:50 Bu haber 595 kez okundu
 
İlker Medeni, Özbekistan seçimlerini değerlendirdi
İlker Medeni, Özbekistan seçimlerini değerlendirdi
DÜNYA Haberi


Özbekistan Adana Fahri Konsolosu İlker Medeni, pandemi sürecinde seçim yapmanın zor olduğunu ancak Özbekistan’ın bunu başardığını belirterek, “Seçimi katılım oranı çok yüksek oldu. Bu da vatandaşın devletine olan güvenini gösteriyor” dedi.

Medeni, Özbekistan’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Semerkant vilayetinde gözlemci olarak katıldığını belirterek, “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde seçim yapmak çok zor. Salgına rağmen Özbekistan seçimleri çok iyi organize etti. Seçime katılım oranı da çok üst düzeydeydi. Bu da insanların devletine duyduğu inancın bir göstergesidir” diye konuştu.

 

Ülkedeki gençlerin ve yaşlıların da seçimlere büyük ilgi gösterdiğini de dikkat çeken Medeni, şunları kaydetti:

“Vatandaşlar güler yüzle oy kullandı. Seçimler çok açık ve şeffaf bir şekilde yapıldı. Çok köklü geçmişe sahip Özbek ve Türk Halkları arasındaki ilişkiler son dönemde hızla gelişmiştir. Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in düzenlenen seçimlerde oyların yüzde 80.1’ini kazanarak ikinci kez beş yıllığına cumhurbaşkanı seçildiğini açıkladı. Seçimlerde 16 milyon 36 bin 914 seçmenin oy kullandı. Bu sayı toplam kayıtlı seçmen sayısının yüzde 80,8’ine denk geliyor. Türklerin ata yurdu olarak gördüğü Özbekistan’daki seçimlerin Özbek halkına hayırlı olmasını dilerim.”

 

Medeni, Özbekistan seçimleri sonrası Semerkant Silk Road International University of Tourism’de Rektör Birinci Yardımcısı Sn. Prof.Dr.Juliboy Eltazarov ve Uzeltex Sanayi Derneği Başkan Yard. Khashimov Mansur Rustamovich ziyaret etti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İlker, Medeni,, Özbekistan, seçimlerini, değerlendirdi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı