301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Mart 2023 - Salı 15:42 Bu haber 420 kez okundu
 
İL SANAYİ VE TEKNOLOJİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETİ KULLANICILARI İLE İLGİLİ
İL SANAYİ VE TEKNOLOJİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETİ KULLANICILARI İLE İLGİLİ
TEKNOLOJİ Haberi


06.02.2023 tarihinde Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde deprem felaketi meydana gelmiş olup 08.02.2023 tarihli ve 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile söz konusu illerde üç ay süre ile olağanüstü hal ilan edilmiştir. Meydana gelen deprem nedeniyle belirtilen illerdeki ölçü aletlerinin muayene işlemleri ile tamir-ayar/muayene servislerinin vize işlemlerine ilişkin sıkıntılar yaşanacağı değerlendirilmiştir.

Bilindiği üzere, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamındaki ölçü aletlerine ait Yönetmeliklerde ölçü aletlerinin periyodik/stok muayene müracaatlarını ve/veya söz konusu muayenelerin yapılmasını engelleyecek yangın, deprem, sel gibi mücbir sebeplerin ortaya çıkması durumunda bu işlemlerin Bakanlık Onayı ile ertelenebileceği belirtilmektedir. Bu kapsamda Bakanlık Makamından 14.02.2023 tarihli ve 4492035 sayılı, 17.02.2023 tarihli ve 4504465 sayılı Olur'lar alınmıştır. Bahse konu Olur'lar gereği Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde;

-Muayene süresi yıl olarak takip edilen ve periyodik muayene süresinin dolması nedeniyle 2023 yılı şubat ayı sonuna kadar muayene başvurusu yapılması gereken ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik/stok muayene başvurularının 29 Şubat 2024 tarihine ertelenmesi ve muayenelerinin 2024 yılı içerisinde yapılması gerekmektedir.

         Kamuoyuna ve ilgililere önemle duyurulur.  

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İL, SANAYİ, VE, TEKNOLOJİ, MÜDÜRLÜĞÜNÜN, ÖLÇÜ, VE, ÖLÇÜ, ALETİ, KULLANICILARI, İLE, İLGİLİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı