Haber Detayı
31 Temmuz 2026 - Cuma 17:46
 
İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ADANA Haberi


2026 Yılı 3. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında, kurul üyelerinin katılımıyla Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) gerçekleştirildi.

 

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada; Adana'nın istihdamını ve mesleki eğitimini çok daha güçlü şekilde ele alan, çözüm üreten, karar alan ve aldığı kararları uygulamaya dönüştüren bir yapıya kavuşmanın gerekliliğine değindi.

 

Bu toplantıların iki önemli gerçeği gösterdiğini belirten Vali Mustafa Yavuz, “Birincisi; şehrimizde yürütülen yatırımların büyüklüğünü, kapsamını ve geleceğe yönelik hedeflerini hep birlikte daha yakından görme imkânı buluyoruz. İkincisi ise yatırımcılarımızın ihtiyaçlarını, beklentilerini ve kamu kurumlarıyla nasıl daha güçlü iş birliği kurulabileceğini daha net ortaya koyuyoruz.”dedi.

Gelecek yıllarda binlerce kişilik yeni istihdam ihtiyacı doğacağını belirten Vali Mustafa Yavuz “Bu ihtiyacın karşılanabilmesi ancak nitelikli insan kaynağıyla mümkündür. Bugün Organize Sanayi Bölgemizde yaşanan hareketlilik bile bunun en somut göstergesidir. Mevcut işletmelerimizin dahi birçok alanda nitelikli personel bulmakta zorlandığını biliyoruz. Önümüzdeki dönemde devreye girecek yeni yatırımları düşündüğümüzde bu ihtiyacın çok daha artacağı açıktır. Dolayısıyla mevcut işletmelerimiz, devam eden yatırımlarımız ve planlama aşamasındaki projelerimiz dikkate alındığında özellikle mesleki eğitim ve insan kaynağı planlamasında Adana olarak bugünden harekete geçmek zorundayız.”dedi.

 

Konuşmasını “TR62 Bölgesi olarak işsizlik oranlarımız hâlâ Türkiye ortalamasının üzerindedir. Bir tarafta iş arayan insanlarımız, diğer tarafta nitelikli iş gücü bulamayan işletmelerimiz var. Bu tabloyu değiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluk yalnızca Millî Eğitim Müdürlüğüne ya da üniversitelerimize ait değildir. Organize Sanayi Bölgemizden meslek odalarımıza, ticaret ve sanayi odalarımızdan borsamıza, esnaf teşkilatlarımızdan tüm ilgili kurumlarımıza kadar herkesin bu sürecin aktif paydaşı olması gerekir.” ifadeleriyle sürdüren Vali Mustafa Yavuz; bugün atacakları adımların sonuçlarını yıllar sonra göreceklerini belirtti.

 

İhtiyaç duyulmayan meslek alanlarının cesaretle değerlendirmesinin gerekliliğine değinen Vali Mustafa Yavuz; “Sektörün talep ettiği yeni alanlar için de gerekli kararları gecikmeden almalıyız. Gerekirse ilgili kurumlara ve YÖK'e bu kurulun ortak iradesini yansıtan öneriler sunmalıyız.” diyerek Adana'nın gerçek ihtiyaçlarını konuşmanın, çözüm üretmenin ve sonuç alan bir çalışma anlayışını hep birlikte ortaya koymanın önemini vurguladı.

 

Adana Kalkınma Programı kapsamında yürütülen projelerin değerlendirildiği toplantıda; Yumurtalık ve Ceyhan bölgelerinde hayata geçirilen sanayi, petrokimya ve enerji üssünün insan kaynağı ihtiyaç analiz raporu, kadın istihdamının artırılması ve toplumsal eşitliğin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ile Adana’da gerçekleştirilen mesleki eğitim faaliyetleri kapsamlı şekilde ele alındı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İL, İSTİHDAM, VE, MESLEKİ, EĞİTİM, KURULU, TOPLANTISI, GERÇEKLEŞTİRİLDİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı