301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Ağustos 2021 - Cuma 21:09 Bu haber 376 kez okundu
 
HÜKÜMETE KIYMALI MESAJ
HÜKÜMETE KIYMALI MESAJ
EKONOMİ Haberi


Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin teklifini beğenmedi, yeni bir teklifle gelinmeyişi durumunda eylem başlatacağını duyurdu.
 

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer,  4 milyona yakın kamu görevlisi, 2 milyona yakın memur emeklisinin; kamu işvereninin açıkladığı teklifi kabul etmediğini belirterek, teklifin bu haliyle beklentileri karşılamaktan çok uzak olduğunu söyledi.

 

33,3 KİLOGRAM KIYMA YOK!

Geçmiş yıllarda kamu personelinin aldığı maaşla günümüzdeki arasında alım gücü olarak çok büyük bir fark olduğunu vurgulayan Sezer, “2020 yılının Ocak ayında maaş ve ücretinin tamamıyla 98,5 kg kıyma alabilen kamu görevlisi, 2021 yılı Ağustos ayı maaş ve ücretiyle 65,2 kg kıyma alabilmektedir” dedi

 

SEZER: MAKARNA BİLE YÜZDE 37 ARTTI, ENFLASYONUN EZMEDİĞİ MAAŞ İSTİYORUZ

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümetin teklifini beğenmedi. Memur-Sen, yeni bir teklifle gelinmemesi halinde geniş çaplı eylemlere başlayacaklarını açıkladı.

 

ENFLASYONU KIYMA VE AYÇİÇEK YAĞI İLE ANLATTI

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer, kamu görevlileri olarak çözüm bekleyen sorunların ve enflasyon karışışında eriyen maaşların en etkili çözüm yerinin toplu sözleşme masası olduğunu anımsattı. Sezer, 4 milyona yakın kamu görevlisi ve 2 milyona yakın memur emeklisinin kamu işvereninin açıkladığı teklifi kabul etmediğini, teklifin bu büyük kitlenin beklentilerini karşılamaktan uzak bir görüntü sergilediğini bildirdi. Geçmiş yıllarda kamu personelinin aldığı maaşla günümüzdeki maaş arasında alım gücü olarak çok büyük fark olduğunu vurgulayan Mehmet Sezer, "2020 yılının Ocak ayında maaş ve ücretinin tamamıyla 98,5 kg 'kıyma' alabilen kamu görevlisi, 2021 yılı Ağustos ayı maaş ve ücretiyle 65,2 kg 'kıyma' alabilmektedir. Yine aynı dönemlerde 1.917 adet 'simit' alabilmekteyken bugün 1695 adet 'simit' alabilmektedir. Geçtiğimiz yıl 21 adet 18 litrelik 'sıvı ayçiçek yağı' alabilen kamu görevlisi bugün 14 adet 18 litrelik 'sıvı ayçiçek yağı' alabilmektedir” dedi.

 

SEYYANEN ZAM VE REFAH PAYI LAZIM

Sezer, 5. Toplu Sözleşmesi’nden bugüne kadar geçen 19 ayda kıymanın yüzde 92, pirincin yüzde 50, makarnanın ise yüzde 37 oranında arttığını bildirdi. Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Öyle görülüyor ki; yapılan teklif hazırlanırken çarşı pazardaki fiyatlar, yüksek enflasyon, kurdaki yükseliş, temel ihtiyaç harcamalarındaki artış, alım gücündeki düşüş gözetilmemiştir. Kamu İşvereninin sunduğu teklif bu gerçekleri dikkate almayan, yetersiz, eksik ve beklentilerimizin altında bir tekliftir. Biz diyoruz ki; memura zammı enflasyon değil, kamu işvereni vermelidir. Kamu işvereninin 3600 ek gösterge, refah payı, sözleşmeli personel ile ilgili takvimlendirilmemiş, kapsamı belirlenmemiş soyut teklifini; oran, kapsam, takvim gibi hususları netleştirerek somutlaştırmasını, tüm kamu görevlilerini mutlu edecek, beklentilerimizi karşılayacak bir teklif sunmasını istiyoruz. 3600 Ek Gösterge konusunda kapsamı genişletilmiş, bütün kamu görevlilerini mutlu edecek, net takvime bağlanmış bir teklif sunulmalıdır. Aynı şekilde sözleşmeli personel konusunda da teklif somutlaştırılmalıdır. Sorunlarını kökten çözecek, onları kadroya alacak bir düzenleme yarım milyonu aşan sözleşmeli personelin temel beklentisidir.  Memurun enflasyonla eriyen maaşının telafisi ancak seyyanen zamla, memurun enflasyona ezdirilmemesi hedefi de enflasyon farkı vermekle değil ancak refah payıyla mümkündür. Kamu İşvereninden; yardımcı hizmetlerin genel idari hizmetlere geçirilmesi, vergi dilimi, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği, bayram ikramiyesi, özel hizmet tazminatı, toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması ve benzeri genele ilişkin tekliflerimize de hizmet kollarına ilişkin tekliflerimize de karşılık gelecek şekilde titizlikle hazırlanmış teklifleribekliyoruz. Toplu sözleşme bir oldu-bittiyle değil zaman baskısı olmadan pazarlıkla neticelenmelidir. Bunun için de yeni ve kapsamlı bir teklifin hazırlanarak; 5. Dönem Toplu Sözleşmenin zararlarını tazmin edecek, kayıplarımızı giderecek, memuru enflasyona ezdirmeyecek, emeğimize yaraşır yeni bir teklifinpazarlığa imkân tanıyacak şekilde Pazartesi gününe kadar sunulmasını istiyoruz. Memur-Sen Adana İl Temsilciliği olarak, kamu işvereninden beklentimiz tüm kamu görevlilerini memnun edecek bir müjdenin verilmesi ve 4 milyon kamu görevlisi, 2 milyon kamu emeklisi ve aileleriyle birlikte milyonlarca vatandaşın gönlünün fethedilmesidir. Meselenin masada, hakkaniyet ölçüleri çerçevesinde çözülmesini istiyoruz. Aksi halde kamu çalışanlarını enflasyona ezdirecek bir teklifin dayatılması karşısında haklarımızı kazanmak, taleplerimizi kabul ettirmek için tüm Türkiye'de her türlü eylem, etkinlik ve program için hazır olduğumuzu ilan ediyoruz."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: HÜKÜMETE, KIYMALI, MESAJ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı